Innovaties

De Bee Deal

De Bee Deal

Om de leefomgeving van de honingbijen en de natuurlijke bestuivers te verbeteren, hebben Jumbo Supermarkten, The Greenery en circa 20 fruittelers de handen ineen geslagen. Onder begeleiding van CLM (stichting Centrum voor Landbouw en Milieu) en Food4Bees worden bij-vriendelijke maatregelen genomen. Bijen zijn als bestuivers van voedselgewassen cruciaal in onze voedselvoorziening.

Onder de naam Bee Deals nemen telers van The Greenery diverse maatregelen in hun boomgaarden om voor bijen een optimale leefomgeving te creëren. De bijen zijn voor fruittelers erg belangrijk. Ze helpen de telers door het bloemetje van het gewas te bestuiven, zodat dit bloemetje kan uitgroeien tot een heerlijke vrucht of stimuleren door inrichtingsmaatregelen natuurlijke bestuivers zoals metselbijen.

Acties in de winkel

Niet alleen de telers maken kennis met de Bee Deals, ook de consumenten die bij Jumbo winkelen. Zo kreeg men bij aankoop van een doosje aardbeien een gratis zakje bij-vriendelijk bloemenzaad en maakten consumenten kans op een bijenhotel. Met deze laatste actie werden zo’n 200.000 mensen bereikt.

"Een gezond bijenvolk is goed voor ons allemaal. Zonder bijen zou er geen bestuiving zijn en dus minder natuur."

Christ Spierings
Key account manager Jumbo

Ons streven met Bee Deals

eind 2017
30
Bee Deal telers

Waardeketen

Groente en fruit zijn waardevol in elke schakel