Meer dan een handelsbedrijf

Samen met circa 362 leden (telers) van Coöperatie The Greenery, leveren en distribueren wij jaarrond een compleet dagvers assortiment groente en fruit aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie.

Meer dan een handelsbedrijf

Samen duurzaam verse groente en fruit voor iedereen bereikbaar maken

The Greenery is een internationale verkooporganisatie van verse groente en fruit in eigendom van de Nederlandse Coöperatie The Greenery. Wij leveren een compleet dagvers assortiment van groente en fruit aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en verwerkende industrie. Om ons assortiment jaarrond aan klanten te leveren, werken we intensief samen met onze telers en andere samenwerkingspartners. Het efficiënt beheren en sturen van ons brede productaanbod - dat niet alleen aansluit op de behoefte van de samenleving maar hier juist op anticipeert - is het vak dat wij beheersen.

Organisatie
The Greenery BV bestaat uit meerdere onderdelen. Ieder onderdeel heeft een eigen focus: The Greenery Growers, The Greenery International en The Greenery Logistics. The Greenery Growers verzorgt het aanbod van de Nederlandse telers, The Greenery International bedient (online) retail- en tradeklanten in Europa met een breed assortiment en The Greenery Logistics biedt logistieke oplossingen voor vers. De dochters Hollander, Hoogsteder, Wagenaar, E. van den Berg en The Greenery Overseas bedienen specifieke markten en klanten. Samen zorgen we elke dag dat verse groente en fruit bereikbaar is voor iedereen.

Dit doen we met een eerlijke uitbetaalprijs aan onze telers en het bieden van continuïteit in de afname van hun product door langdurige samenwerkingen aan te gaan met onze klanten. Voor onze klanten sourcen we op basis van hun behoeften gericht bij onze telers en leveranciers. Op basis van data en onderzoek ontwikkelen wij onder andere:

  • Categorieplannen
  • Innovatieve concepten
  • Verpakkingen
  • Schappenplannen

Omdat vers logistiek in ons DNA zit, kunnen wij met onze supply chain oplossingen elke dag verse groente en fruit beschikbaar maken in binnen- en buitenland.

Missie
The Greenery maakt samen met haar telers, klanten, leveranciers, partners en medewerkers verse groente en fruit waardevol. Samen zetten wij ons in om gezonde, voedselveilige en betaalbare groente en fruit bereikbaar te maken voor iedereen. Dit doen wij met respect voor mens en natuur om zo een duurzame en sociaal verantwoorde teelt te waarborgen. Iedere schakel in de keten ontvangt een eerlijke prijs om de continuïteit te borgen. En door te investeren en innoveren blijven we in staat iedere dag te voldoen aan de vraag van onze klanten en omgeving.

Strategie
Vanuit onze passie voor groente en fruit werken we nauw samen met de gehele keten om op een duurzame, aantrekkelijke en transparante wijze verse groente en fruit dagelijks beschikbaar te maken en houden. Dát is onze waarde.

Kernwaarden
Wij zijn gedreven in alles wat we doen, al meer dan 25 jaar. Vanuit onze passie voor groente en fruit zetten we graag een stapje extra om elke dag opnieuw verse groente en fruit bereikbaar te maken voor onze klanten en consumenten. Omdat je samen meer kunt bereiken dan alleen zoeken wij actief naar samenwerkingspartners in de keten. Onze medewerkers zijn eerlijk en leveren kwaliteit in elke stap in de keten. Daarbij doen we wat we zeggen en zeggen wat we doen. Dit is de kern van onze identiteit.

Samen met onze telers maken wij verse groente en fruit bereikbaar voor iedereen!