Meer dan een handelsbedrijf

Samen met de meer dan 500 verenigde telers van de coöperatie Coforta, leveren en distribueren wij jaarrond een compleet dagvers assortiment groente, fruit en paddenstoelen aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie.

Meer dan een handelsbedrijf

The Greenery maakt samen met haar telers groente en fruit waardevol.

The Greenery is een internationale verkooporganisatie van verse groente en fruit. Als eigendom van de telercoöperatie Coforta, leveren wij jaarrond een compleet dagvers assortiment van groente en fruit aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en verwerkende industrie. Om ons assortiment jaarrond aan klanten te kunnen leveren werken we intensief samen met onze telers en samenwerkingspartners uit zowel binnen- als buitenland. Het efficiënt beheren en sturen van ons brede productaanbod - dat niet alleen aansluit op de behoefte van de samenleving maar hier juist op anticipeert - is het vak dat wij beheersen.

Wij zorgen voor een eerlijke uitbetaalprijs aan onze telers en bieden hen continuïteit in de afname van hun product door langdurige samenwerkingen aan te gaan met onze klanten. Voor onze klanten ontwikkelen wij o.a. innovatieve producten, verpakkingen en schappenplannen gebaseerd op onze expertise en marktonderzoek. Daarnaast staan wij in contact met onze eindgebruiker middels consumentenpanels, vertalen we de wens van de consument naar de zaadveredelaar en zijn we vertegenwoordigd in sector- en brancheorganisaties. Door intensief samen te werken verbinden we alle schakels in onze keten.

Nieuwe missie

Als verkooporganisatie van ruim 500 Nederlandse en buitenlandse telers, verenigd in telercoöperatie Coforta, maakt The Greenery samen met haar telers, klanten, leveranciers, partners en medewerkers verse groente en fruit waardevol. Samen zetten wij ons in om gezonde, voedselveilige en betaalbare groente en fruit bereikbaar te maken voor iedere consument.

Strategie 2020

Om verse groente en fruit bereikbaar te maken voor iedere consument werken we samen met iedere schakel in de keten. Met respect voor mens en natuur streven we naar een duurzame en sociaal verantwoorde teelt. Iedere schakel in de keten ontvangt een eerlijke prijs om de continuïteit te borgen. Zo zijn telers in staat te investeren in nieuwe mogelijkheden op het gebied van teelt, duurzaamheid en kwaliteit. Op haar beurt investeert The Greenery in technologie, kennis en samenwerking in de keten. Door te investeren blijven we in staat iedere dag te voldoen aan de vraag van onze klanten en omgeving.