Word ook commercieel succesvol met Inspire-aardbeien van The Greenery

Word ook commercieel succesvol met Inspire-aardbeien van The Greenery

Maak kennis met de Nederlandse Inspire-aardbei van telers van The Greenery! Laat u inspireren door dit uniek aardbeienras dat een commercieel succes is voor de huidige Greenery-telers als klanten.

Consument

Bij de aankoop van aardbeien letten consumenten vooral op versheid, smaak, consistentie en herkomst. De Inspire-aardbei voldoet aan al deze verwachtingen. De aardbei, van Nederlandse bodem,  is superieur van smaak; heerlijk vol en zoet, maar ook sappig wat zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Daarnaast is ze ook een pareltje om te zien: mooi dieprood van kleur, met een natuurlijke glans en verse groene kroon. Daarnaast geeft dit ras mooie grote en uniforme vruchten. De uniforme vruchten zorgen ervoor dat elke aardbei een consistente smaakervaring geeft bij elke hap. Als laatste heeft het ras een significant betere houdbaarheid en daarmee garantie voor versheid. Met trots zeggen wij: Inspire is hét premiumras binnen de aardbeiencategorie!

Aardbeientelers

Aardbeientelers

Voor de teler is de Inspire-aardbei een droom die uitkomt. Ze zijn niet alleen enthousiast over de winnende producteigenschappen maar ook over de productieprestaties. Jan van Meer (Meerfruit): “De Inspire-aardbei zorgt voor een arbeid efficiëntie van meer dan 15% in mijn teeltbedrijf.” Lilian (Kwekerij Rijnland) vult aan: “Inspire-aardbeien hebben ook een hoge tolerantie voor ziekten. Daarnaast heeft het ras een constant oogstpatroon met uitzonderlijke hoge plukprestatie. Dit zie je terug in het zeer hoog percentage klasse I fruit (> 95 %).Het is daarnaast ook geschikt voor robotoogst.“

Teler Guus “De planten voor Inspire kweek ik zelf op. Zo heb ik de gehele keten in handen."

Teler Guus “De planten voor Inspire kweek ik zelf op. Zo heb ik de gehele keten in handen."

Commerciële kansen teler én retailer

Commerciële kansen teler én retailer

De Inspire-aardbei heeft zich de afgelopen jaren bewezen binnen het retailschap in binnen- en buitenland. Op de Floriade van 2022 koos een vakjury de exclusieve rassen Inspire en Arabella van The Greenery als de twee beste aardbeienrassen! Bij retailer Plus was Inspire winnaar huisproduct in 2023.  Maar ook onafhankelijk smaakonderzoek van Normec Foodcare (2022) toont aan dat Inspire een constant hoog kwaliteitsniveau heeft.

Duurzame aardbeienteelt

Met Inspire zet The Greenery niet alleen een kwalitatief hoogstaand ras neer in de aardbeienmarkt, maar ook een nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid.
De huidige telers hebben toegang tot duurzame energiebronnen en maken gebruik van warmtekrachtkoppelingsinstallaties om elektriciteit te produceren, te verkopen en te profiteren van de warmte die vrijkomt. Alle telers recirculeren het water met meststoffen en gebruiken biologische bestrijdingsmiddelen. Alle Inspire-telers zijn gecertificeerd volgens de standaard van On the way to PlanetProof (strenger dan Global Gap), de meeste telers beschikken tevens over Nurture en Leaf om te kunnen leveren aan Britse retailers.

Ontstaan premiumras aardbeien

Ontstaan premiumras aardbeien

Voor onze teeltdeskundige, Klaas de Jager, is het Inspire-ras de kroon op het werk van jarenlange ontwikkeling samen met onze partner Plant Science.

Klaas vertelt: “Begin 2016 begonnen we met de ontwikkeling van een teeltconcept van Low Chill rassen op The Greenery proeflocatie bij Botany, gedurende een proefperiode van 4 jaar. In 2019 was het teeltconcept klaar en Inspire kwam als best presterende ras uit dit teeltconcept!”

“In 2020 hebben we met de eerste commerciële Inspire-aardbeien de markt betreed. De ontvangst hiervan was zo goed, waardoor we verder zijn gaan opschalen door meer telers aan te sluiten in de jaren hierna.”

Inspire: klaar voor de toekomst

Inspire is een innovatief en exclusief ras van The Greenery en is klaar voor de toekomst. Binnen The Greenery werken we op korte termijn toe aan jaarrond beschikbaarheid. Gunstig voor de teler, maar ook voor de retailer om de klant jaarrond van hoge kwalitatieve aardbeien te voorzien.

Heeft u interesse in de Inspire-aardbei?

Bent u teler en wilt u graag Inspire-aardbeien telen? Of bent u klant en ziet u mogelijkheden om Inspire te verkopen in binnen- en/of buitenland? Neem contact op met Klaas de Jager, via telefoon: +31 653 842 402, of per e-mail: k.dejager@thegreenery.com.

Heeft u interesse in de Inspire-aardbei? Neem contact op!