Nieuws

Lancering Sweet and Sunny assortiment van aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen

13 juli 2018

Vervolg op succesvolle introductie Sweet and Sunny op de winkelvloer.

Lancering Sweet and Sunny assortiment van aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen

Sweet and Sunny lanceert vanaf maandag 16 juli een assortiment van aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen in een uitdagend mooie roze verpakking.

In februari van dit jaar introduceerde The Greenery haar nieuwe zachtfruitmerk. Na de onthulling op Fruit Logistica beleefde het merk met haar smaakvolle Spaanse aardbeien een succesvolle introductie op de winkelvloer. Met de belofte van de beste smaak van het moment werd 30 procent meer omzet gehaald in vergelijking met het jaar ervoor. Yvette Damen, marketing specialist, en Sjraar Hulsman, Business Unit Manager, van The Greenery leggen uit.

Pilot onderstreept aanpak

Yvette: “Uit onze consumentenonderzoeken blijkt iedere keer weer dat consumenten in toenemende mate waarde hecht aan smaak en kwaliteit. We zijn daarom continu op zoek naar rassen die invulling geven aan deze wens. Dat het product voor de consument dan ook herkenbaar moest zijn, bleek uit consumentenpanels. De pilot met Spaanse aardbeien in een onderscheidende verpakking bij Nederlandse retailers heeft onderstreept dat deze aanpak werkt. Consumenten herkenden Sweet and Sunny in de opvallende roze verpakking en kwamen er vanwege de kwaliteit én smaak voor terug. ”

Jarenlange inspanningen betalen zich terug

Sjraar: “Voor Sweet and Sunny worden uitsluitend de beste en smaakvolste rassen gebruikt, welke na een jarenlang selectieproces zijn uitgekozen bij de beste telers in onder andere Nederland, Spanje en Zuid-Amerika. Sommige trajecten lopen al meer dan 10 jaar en werpen nu hun vruchten af. Om objectief de juiste keuzes te kunnen maken, is samenwerking gezocht met een onafhankelijke partij die kwaliteit en smaakbeleving kon definiëren en meetbaar wist te maken, als ware het door de ogen van de consument. Door middel van winkelevaluaties, smaak- en kwaliteitsanalyses en onafhankelijke weekrapportages is inzicht verkregen welke rassen het best aansluiten bij de wensen van de consument. Voor deze rassen is de samenwerking met veredelaars vastgelegd in langdurige samenwerkingsovereenkomsten of licenties. De telers worden in de teelt begeleid door onze teeltspecialist Klaas de Jager. “

Bijdrage aan verdere groei

“De zachtfruit unit van The Greenery is de laatste jaren fors gegroeid, qua volume en omzet door goed te luisteren wat de consument, klanten en telers in binnen- en buitenland beweegt en daar op in te spelen. De toevoeging van Sweet and Sunny aan het assortiment voorziet in een behoefte en zal dus bij gaan dragen aan de verdere groei.”