Nieuws

Yvonne: “Schaatser en jeugdidool Hein Vergeer ontmoeten: geweldig!”

9 maart 2022

Yvonne: “Schaatser en jeugdidool Hein Vergeer ontmoeten: geweldig!”

Yvonne Mikkers (managementassistente Juridische zaken) viert dit jaar haar 25-jarig jubileum bij The Greenery. “Volgens mijn collega’s kan ik het 40-jarig jubileum nog nét halen. Dat lijkt me een mooie ambitie!”

Binnen team Risk, Legal & Compliance is Yvonne de paralegal. “Ik ondersteun beide juristen en heb daarnaast mijn eigen ‘toko’. Meestal heb ik voor mezelf een dagplanning, maar eigenlijk komt er altijd wel een verzoek binnen waardoor mijn werkdag er uiteindelijk anders uitziet dan verwacht. Die afwisseling in mijn werk geeft mij het meeste werkplezier.”

Van vennootschappelijk dossier tot merkenbureau

“Alles wat er nodig is om ons vennootschappelijk dossier actueel te houden, ligt bij mij. Bijvoorbeeld het bijhouden van de juridische organisatie (organigram) en het doorgeven van wijzigingen en inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast pak ik diverse werkzaamheden op met betrekking tot het jaarwerk van de verschillende entiteiten die tot The Greenery Group behoren. Maar ook het beheer van de merkenportefeuille van The Greenery Group alsook het onderhouden van de contacten met het merkenbureau behoren tot mijn taken. Op projectbasis voer ik verder allerhande werkzaamheden uit. En tot slot begeleid ik collega’s die werken met ons contractenbeheersysteem Decos en geef ik hen cursussen”.

Reuring en uitdaging alom

“Reuring en uitdaging zijn er nu, én waren er de afgelopen 25 jaar óók. In dat opzicht is er niet veel veranderd”, vertelt Yvonne lachend. “De oprichting van The Greenery ontketende in 1996 een ware revolutie in de Nederlandse voedingstuinbouw. Negen veilingen en het Centraal Bureau van de Tuinbouwveilingen fuseerden waardoor Coöperatie VoedingsTuinbouw Nederland (VTN) en The Greenery als marketing- en afzetorganisatie ontstonden. Het was een bijzondere, écht andere tijd dan nu. We correspondeerden per brief en fax. E-mail was er wel, maar véél minder.”

Schaatsen in een spruitjespak

De ontmoeting met schaatser en jeugdidool Hein Vergeer is wel een van de mooiste herinneringen van Yvonne aan 25 jaar werken bij The Greenery. “Vroeger keken wij thuis altijd naar het langebaanschaatsen en lagen als gezin voor de tv. Halverwege de jaren 80 was Hein onze grootste schaatser en hing er een grote poster van hem op mijn slaapkamer. In 1997 werd spruitenkweker én lid van The Greenery Henk Angenent winnaar van de Elfstedentocht. Tegelijkertijd wilde The Greenery meer naamsbekendheid creëren. Toen was de combinatie tussen schaatsen en groente en fruit snel gemaakt. Zo ontstond in 1998 ‘The Greenery Six’. Dit was een schaatsmarathonzesdaagse met misschien wel het meest opvallende leiderstricot in de sportwereld: het 'spruitjespak'. Tijdens een bespreking op ons kantoor mocht ik Hein – de manager van Henk Angenent - ontmoeten. Je snapt dat mijn dag niet meer stuk kon.”