Nieuws

Willem-Jan Boelema benoemd tot CCO van The Greenery

8 maart 2024

Barendrecht, 7 maart 2024 - The Greenery benoemt Willem-Jan Boelema tot CCO (Chief Commercial Officer) van The Greenery. Hij is per 1 maart jl. gestart.

Willem-Jan Boelema benoemd tot CCO van The Greenery

In zijn nieuwe rol zal Willem-Jan Boelema verantwoordelijk zijn voor alle commerciële activiteiten binnen The Greenery. Dit omvat een duidelijke eindverantwoordelijkheid op het gebied van commercie, waarbij Arthur Swijter verantwoordelijk blijft voor Financiën, onder de overkoepelende leiding van David als CEO. Samen vormen zij een team van hands-on, flexibele en wendbare leiders die zich inzetten voor een efficiënte werkwijze, optimale dienstverlening en langdurige samenwerkingen in de keten, met een focus op tevreden telers en klanten. 

Willem-Jan Boelema brengt met een achtergrond bij gerenommeerde bedrijven zoals Jumbo en Shell, waar hij diverse commerciële, internationale en strategische functies heeft bekleed, veel ervaring met zich mee. Sinds 2019 werkt hij bij The Greenery, waar hij eerst als Commercieel Directeur Benelux, Retail en later als Directeur Internationaal heeft gefunctioneerd. Hij heeft een integrale rol gespeeld in de ontwikkeling en uitvoering van de strategie Focus 2025, gericht op maximale waardecreatie voor de telers. 

Willem-Jan Boelema deelt zijn enthousiasme over zijn nieuwe rol: "Het is een eer om bij The Greenery te mogen werken, een bedrijf dat al decennia lang hoogwaardige producten van de beste telers levert aan onze klanten in heel Europa. Ik kijk ernaar uit om samen met ons team en onze telers de volgende stap te zetten in het realiseren van onze ambitieuze doelen." 

Niels Zuurbier, voorzitter van de Raad van Commissarissen, onderstreept het vertrouwen in Willem-Jan's capaciteiten: "Willem-Jan heeft bewezen een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van The Greenery, met een scherp oog voor zowel klanttevredenheid als het belang van onze telers. Zijn brede ervaring en toewijding zullen ongetwijfeld bijdragen aan verdere successen voor onze organisatie." 

David Markowski, CEO The Greenery: "Willem-Jan Boelema is een waardevolle toevoeging aan het directieteam bij The Greenery. Zijn drive voor het leveren van goede resultaten voor onze telers en klanten, gecombineerd met zijn teamgerichte aanpak, maken hem een ideale persoon voor de rol van CCO." 

Over The Greenery

Als internationaal groente- en fruitbedrijf levert en distribueert The Greenery, samen met haar 185 telers, al meer dan 25 jaar het hele jaar rond een compleet, dagvers assortiment groente en fruit. Zo leveren we aan Europese groothandelaren, cateraars, de verwerkende industrie, online spelers en supermarkten. Daarbij streven we naar een zo laag mogelijk impact op het milieu, zodat we nu én de toekomst consumenten voorzien van een gezond en duurzaam eetpatroon. Waarbij we zorgen voor maximale waardecreatie voor onze telers.