Nieuws

Wie jubileert, trakteert!

28 mei 2021

The Greenery en Coöperatie Coforta bestaan dit jaar 25 jaar. Onder het mom, 'wie jubileert trakteert' heeft elke aangesloten teler van Coöperatie Coforta / The Greenery deze week een lekkere jubileumtaart ontvangen.

Wie jubileert, trakteert!

In oktober 2021 bestaat Coforta/The Greenery 25 jaar. Dit viert Coforta/The Greenery samen met alle telers en medewerkers. Er vinden dit jaar diverse activiteiten plaats voor telers en medewerkers. Onderdeel van de feestelijkheden is de actie Taart voor een Teler.

“De taarten zijn op 25, 26 en 27 mei persoonlijk gebracht door de medewerkers van The Greenery. Iedere medewerker van The Greenery kon zich aanmelden om een taart te bezorgen en in totaal hebben ruim 150 medewerkers een jubileumtaart naar een van onze aangesloten telers gebracht. Met de traktatie van de taart hebben we een feestelijke start gemaakt van ons jubileumjaar”, legt Manager Communicatie & Marketing Harm-Jan Eikelenboom uit.
Taart voor een teler
Dennis van Klinken (accountmanager Scandinavië bij The Greenery Retail) was enthousiast over het initiatief en ziet het belang om hiervoor tijd vrij te maken in zijn agenda. “De telers zijn indirect via Coöperatie Coforta aandeelhouder van The Greenery. Ik waardeer dat onze telers de organisatie al zo lang trouw zijn. Het is erg mooi om de teler daar persoonlijk voor te bedanken met een taart.” Dennis bezocht afgelopen dinsdag drie vruchtgroentetelers in Bleiswijk. “De gesprekken bieden verfrissende inzichten, de telers kijken vanuit een ander perspectief dat ik dat als verkoper doe. Normaal gesproken kom ik niet zo vaak op de tuin en eigenlijk vind ik dat ik dit vaker moet doen.”

Ook Product Marketeer Katinka Bijl heeft deze kans aangegrepen om een aantal jubileumtaarten rond te brengen. “Ik ben pas sinds november in dienst bij The Greenery en vond dit een leuk moment om nader kennis te maken met onze telers. Het is altijd bijzonder om het product waar je dagelijks mee werkt in de praktijk te zien groeien. Steevast stond er een glimlach op de gezichten van de ontvangende telers. De telers waren blij verrast en gingen de taart heerlijk samen met hun collega’s eten. Dit blijkt ook wel uit de Facebook berichten die naderhand door onze telers geplaatst zijn.”

Zo heeft iedere medewerker een eigen motivatie om mee te doen aan de taartenactie. Simon Hofman (Supply Chain Planner) is in het verleden vaker bij telers op de tuin geweest. “Dat komt omdat ik ruim 40 jaar in de groente en fruit werkzaam ben. Samen met een collega, die reeds met pensioen is, ben ik woensdagavond naar de gebroeders Herbert in Zeewolde gegaan. Ik en mijn oud-collega hebben beide een enorme binding met de spruitentelers en volgen ook alle actuele ontwikkelingen. Tijdens ons bezoek kwam er zeer regelmatig een verhaal voorbij over de afgelopen 25 jaar. We hebben samen met de broers veel leuke anekdotes uit het verleden opgehaald. Tevens hebben we een afspraak gemaakt om in oktober weer langs te gaan om alle machines in werking te zien. Kortom een geslaagde actie zowel voor de teler als de medewerker. Dit smaakt naar meer.”

Voor collega Jesper van Oostende (verkoper The Greenery Growers) was het initiatief juist de motivatie om bij een aantal van ‘zijn’ telers langs te gaan. “De telers waren enthousiast over de actie en vonden het leuk dat de taart persoonlijk werd gebracht door hun verkoper. We gaan er een mooi jubileumjaar van maken. Op naar de volgende 25 jaar!”