Nieuws

VON-Bramen: zoeter, groter én nu beschikbaar bij The Greenery

3 juni 2022

VON-Bramen: zoeter, groter én nu beschikbaar bij The Greenery

De VON-braam is de opvolger van de traditionele Loch Ness-braam. Het goede nieuws? Deze braam heeft een zoetere smaak dan zijn wat zure voorganger. En, is groter van formaat en daardoor sneller te oogsten voor de teler. Deze goed houdbare braamsoort vindt zijn oorsprong in Amerika en is nu beschikbaar via The Greenery binnen de bestaande Sweet & Sunny lijn.

“Onze verwachting is dat deze nieuwe braam, voornamelijk vanwege de smaak, populair zal zijn onder consumenten”, deelt Klaas de Jager (The Greenery). “En dat deze vanwege de zoete smaak zal leiden tot meer her-aankopen en een grotere omzet binnen de categorie bramen.” Klaas is vanuit zijn functie als agronomist betrokken geweest bij de zoektocht naar een andere braamsoort.

 

Braam: nicheproduct binnen Zachtfruit

Slechts een klein deel van de omzet binnen de categorie Zachtfruit is momenteel afkomstig van de braam. Dit maakt het een nicheproduct. Het aantal liefhebbers groeit echter wel, meer consumenten zijn namelijk bramen gaan kopen.  De consument ziet deze producten vaak als snoepmoment en traktatie. Met de nieuwe zoete VON-bramen hoopt The Greenery nog meer consumenten te verleiden om vaker bramen te eten. De braam kent vele eetmomenten en mogelijkheden: door de yoghurt, in een smoothie of als gezonde snack. De VON-braam steelt de show in smaak, kleur en geur!

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het afnemen van VON-bramen? Neem contact op met Marcel van Lith, senior verkoper Zachtfruit The Greenery Growers. Hij is bereikbaar per telefoon +31 (0)6 50 60 78 95 of via e-mail m.vanlith@thegreenery.com.