Nieuws

“We kijken continu: wat kunnen we beter doen?”

4 juli 2019

The Greenery heeft, net als vorig jaar, de eerste plaats behaald in de MT500 – categorie primaire sector! In de primaire sector zitten zaadveredelaars, bloemen en planten leveranciers en diverse handelshuizen in groente en fruit. Op de totaallijst van bedrijven met de beste reputatie zijn we met twee plaatsen gestegen, naar nummer 36. HR-directeur Ellen Steenbeek is blij met het resultaat én met de vijf sterren voor goed werkgeverschap. “Mensen zo lang mogelijk gezond laten werken, staat hoog op onze agenda.”

“We kijken continu: wat kunnen we beter doen?”

 

De MT500 is een onderzoek naar de reputatie van bedrijven, in opdracht van businessmagazine Management Team. In dit onderzoek beoordelen bedrijven in dezelfde branche elkaar op klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering en goed werkgeverschap. The Greenery behaalde op alle onderdelen vijf sterren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ellen is blij met de hoge ranking. “We staan ‘buiten’ heel goed bekend; we krijgen vaak te horen dat we zo’n leuk en gaaf bedrijf zijn. Dat komt natuurlijk deels door ons product – verse groente en fruit – en de branche waarin we zitten. Maar de kracht van The Greenery zit in meerdere dingen. We zijn een commercieel gerichte coöperatie met een enorm sterk logistiek proces en een sterke focus op duurzaamheid en vernieuwing door innovatie en robotisering.”

 Gezonde medewerkers
Als HR-directeur is Ellen trots op de vijf sterren die The Greenery heeft gekregen voor goed werkgeverschap. “We doen ontzettend ons best om een goede werkgever te zijn. We kijken continu: wat kunnen we beter doen, waar kunnen we optimaliseren? We weten ook dat we nog wat verbeterpunten hebben en daar zetten we hard op in. Mensen zo lang mogelijk gezond laten werken, staat hoog op onze agenda. Zo laten we zwaar, repeterend werk overnemen door robots. Verder zijn we gestart met het trainen van een groep leidinggevenden in de distributiecentra om gezondheidsproblemen te herkennen. Wat zijn de signalen? Hoe zie je of mensen niet meer zo lekker in hun werk zitten? En hoe kun je ze dan ondersteunen?”

Initiatief wordt ondersteund
The Greenery zit momenteel midden in een transformatie. De markt verandert in een hoog tempo en The Greenery gaat daarin mee. “Onze mensen moeten meeveranderen”, zegt Ellen. “Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Mensen die niet mee kunnen in de veranderingen, bieden we alternatieven. We hebben geen grote ontwikkelprogramma’s voor medewerkers, maar dit jaar beginnen wel – ondersteund door ons – 25 medewerkers aan een mbo-opleiding. En voor wie dat wil, zijn er diverse mogelijkheden. Neem je initiatief, dan wordt dat zo veel mogelijk ondersteund en mogelijk gemaakt. Er zijn mensen die daar al vol voor gaan. Zo is onze bedrijfsjuriste nu bezig met een productinnovatie op het gebied van groente, is een andere collega intern van baan geswitcht nadat hij door zijn deelname aan een innovatietraject heel veel nieuwe kennis had opgedaan en heeft weer een andere collega meegeholpen een nieuw soort functie te ontwikkelen; een functie die hij ook nog eens zelf gaat invullen. Zulke ideeën juichen we toe en delen we binnen het bedrijf. Want dan zien anderen weer: als je initiatief neemt, kun je bij The Greenery mooie dingen voor elkaar krijgen.”