Nieuws

The Greenery overhandigt telersbord aan Qcumber

26 april 2021

Afgelopen vrijdag overhandigde Leon Duijvesteijn van The Greenery Growers het telersbord nieuwe stijl aan Kees Hendriks en Stefan Wubben van Qcumber Optimize Nature V.O.F. te Pijnacker.

The Greenery overhandigt telersbord aan Qcumber

The Greenery levert een compleet dagvers assortiment van groente en fruit. Om het assortiment jaarrond aan klanten te kunnen leveren, werkt The Greenery intensief samen met haar telers. Het telersbord onderstreept de goede samenwerking tussen The Greenery en Qcumber. The Greenery is er dan ook trots op dat dit telerbord op het bedrijf van Qcumber staat.

“Het nieuwe telersbord geeft weer een frisse uitstraling aan ons bedrijf, waarbij zowel ons eigen Qcumber logo als het Greenery logo naast elkaar staan. Dit is een mooie weerspiegeling van de weg die wij samen met The Greenery de laatste jaren zijn ingeslagen; in goede samenwerking het betreden van de markt met de focus op het afzetten van Hollandse komkommers in de winter”, legt Stefan Wubben uit.

Samen met Qcumber is The Greenery erin geslaagd om jaarrond Nederlandse komkommers in het schap te krijgen. In 2020-2021 is dit voor het eerst gerealiseerd. “Afgelopen najaar kon Qcumber in week 44 al oogsten, waardoor de aansluiting werd gemaakt met de onbelichte teelt”, legt Leon Duijvesteijn uit. “In 2018 was dit nog in week 51 en in 2019 week 48.”

“We ervaren nu dat jaarrond telen mogelijk is, al komen ook daar weer nieuwe uitdagingen bij kijken. Dat geldt zowel voor het vermarkten van het product als voor het teelttechnische gedeelte", benadrukt Kees Hendriks. En deze inspanningen zijn tot nu toe niet voor niets geweest. “We merken dat de vraag en de behoefte naar contracten vanuit retailers toeneemt. Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en een constante levering met een goede kwaliteit. Door de korte lijnen met Nick Rietveld en het overige verkoopteam kunnen we ondertussen terugkijken op twee succesvolle winterseizoenen. Dagvers product, geseald of ongeseald direct richting de eindklant daar zetten we ons voor in en dat willen we de komende jaren in samenwerking met The Greenery graag continueren.”