Nieuws

The Greenery behaalt positief resultaat over 2021, winstuitkering voor leden

25 april 2022

The Greenery heeft het jaar 2021 positief afgesloten met een omzet van € 954 miljoen en een netto winst van € 8,8 miljoen. Dit laatste is een verdubbeling ten opzichte van 2020. In een zeer competitieve markt en uitdagende marktomstandigheden is The Greenery in staat geweest te werken aan het verder verbeteren van haar organisatie en het optimaliseren van de dienstverlening aan haar ketenpartners.

The Greenery behaalt positief resultaat over 2021, winstuitkering voor leden

Winstuitkering voor leden

Door de goede resultaten keert Coöperatie The Greenery voor de tweede keer op rij winst uit aan de leden-telers. Dit is door de leden besloten tijdens de Algemene Ledenvergadering van de coöperatie die afgelopen woensdag, 20 april, plaats vond.

Niels Zuurbier benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen The Greenery

Tijdens de vergadering werd ook Niels Zuurbier door de leden benoemd tot commissaris van Coöperatie The Greenery. De Raad van Commissarissen heeft Niels vervolgens op 21 april benoemd tot voorzitter van de Raad.


Niels Zuurbier heeft, samen met 3 compagnons een vollegrondsgroentebedrijf in Heerhugowaard. Niels is sinds 2005 bestuurlijk actief, bij The Greenery als voorzitter van de Product Unit Commissie Vollegrond en bij LTO Noord/Nederland als voorzitter Vollegrondsgroenten op regionaal en landelijk niveau. Daarnaast is hij bestuurder bij KCB (geweest) NAK, SMK, en nog vele andere dossiers.

Niels:

Ik zal me inzetten voor de belangen van de leden van The Greenery. Zoals ik dat ook voor LTO gedaan heb, luisteren naar de belangen van de Leden, het personeel en directie van het bedrijf. Ik vind het belangrijk dat iedereen trots is dat hij/zij deel uitmaakt van dit prachtige bedrijf.

Niels volgt hiermee aftredend voorzitter Bas Feijtel op. Bas was sinds 2015 voorzitter van de Raad van Commissarissen. CEO van The Greenery, Steven Martina, bedankte tijdens de ALV Bas voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van The Greenery en de constructieve samenwerking de afgelopen jaren.