Nieuws

Team Jumbo-Visma en The Greenery werken samen aan het bevorderen van beweging en de consumptie van groente en fruit

28 januari 2021

Team Jumbo-Visma en The Greenery werken komende 3 jaar samen aan het bevorderen van beweging en de consumptie van groente en fruit. Beide organisaties hebben hiervoor afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Team Jumbo-Visma en The Greenery werken samen aan het bevorderen van beweging en de consumptie van groente en fruit

In 2020 raakten beide partijen met elkaar in gesprek en al snel werd duidelijk dat er veel gezamenlijke raakvlakken en ambities zijn. De consumptie van groente en fruit blijft achter op de gewenste 250 gr groente en 2 stuks fruit per dag (bron: RIVM) en obesitas wordt een steeds groter probleem onder de Nederlandse bevolking (bron: Nationaal Preventie Akkoord). Daarnaast beweegt meer dan de helft van de Nederlanders te weinig (bron: Nationaal Preventie Akkoord). Door sport en gezonde voeding aan elkaar te verbinden willen Team Jumbo-Visma en The Greenery de komende jaren een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving.

Team Jumbo-Visma en The Greenery sluiten overeenkomst

Jan Walta, Sales Director The Greenery: “De sporters van Team Jumbo-Visma weten als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is voor het leveren van een goede prestatie. Door de sporters in te zetten als inspirators en motivators zetten we consumenten aan tot meer bewegen en een structurele verandering in hun voedingspatroon waarbij groente en fruit een belangrijk aandeel heeft.”

Persfoto samenwerking Team Jumbo-Visma + The Greenery

Richard Plugge, Algemeen Directeur Team Jumbo-Visma: “Net als de sporters van onze teams weten de telers en de medewerkers van The Greenery dat je alleen een topprestatie kunt leveren als je iedere dag voldoende verse groente en fruit eet. The Greenery heeft veel kennis over de producten en ziet, net als wij, het belang van voldoende bewegen en gezond eten. Met het voedingsprogramma van Team Jumbo-Visma en de Jumbo Foodcoach-app zorgen wij binnen het team voor gezonde voeding in de juiste hoeveelheden voor onze atleten. Door onze krachten te bundelen willen we met The Greenery de komende jaren graag bijdragen aan een gezondere levensstijl voor iedereen. Onze atleten zijn hiervoor ideale ambassadeurs.”

Iedereen heeft er enorm veel zin om verdere invulling te geven aan de samenwerking en met alle kanalen en middelen die binnen ons gezamenlijke bereik liggen een positief verschil te maken voor heel Nederland.