Nieuws

Sweet Sensation telers plukken topkwaliteit

15 september 2022

Sweet Sensation telers plukken topkwaliteit

Verdeeld over heel Nederland zijn de Sweet Sensation telers momenteel druk bezig met de oogst. Tijdens de oogst waarborgen de telers - op de foto Fruitteler Lena Zevenbergen - de kwaliteit door de peren met handschoenen aan voorzichtig te plukken en vanaf de boom rechtstreeks in de kist te leggen.

Kwaliteit, smaak en kleur zijn top

In de afgelopen maanden heeft The Greenery keurmeester Co van Wiggen bijna alle Sweet Sensation percelen bezocht. Zijn conclusie is dat er een topoogst van goede kwaliteit en smaak aan de bomen hangt. Mede door de warme zomermaanden zijn de peren extra zoet van smaak. Ook de kleur en de maat is super dit jaar.

Vertrouwen in het verkoopseizoen

De verkoop van de peer start in de eerste helft van oktober. “Op basis van de ervaringen van de vorige seizoenen en de contacten die we tot nu toe hebben gehad met bestaande en nieuwe afnemers zien we het seizoen met veel vertrouwen tegemoet. Daarnaast hebben we voor dit seizoen een uitgebreide marketingcampagne ontwikkeld die onze klanten helpt om consumenten te verleiden op verschillende momenten van de Sweet Sensation peer te genieten”,  aldus verkoopleider Ton van Wiggen.

De Sweet Sensation peren zijn dit jaar supermooi van smaak en kleur