Nieuws

Succesvolle start Sweet Sensation seizoen

8 november 2019

De verkoop van Sweet Sensation peren is bij The Greenery in week 44 van start gegaan. Gisterenavond kwamen de Sweet Sensation telers bij elkaar voor een gezamenlijke aftrap en kennisdeling. Door de uitstekende kwaliteit en smaak van de peren zijn de verwachtingen voor het verkoopseizoen goed en de eerste reacties vanuit de retailers en de consumenten zijn enthousiast.

Succesvolle start Sweet Sensation seizoen

Drukbezochte bijeenkomst start Sweet Sensation seizoen 19-20
Heerlijk zoet van smaak
Door de warme zomermaanden zijn de peren dit jaar heerlijk zoet van smaak en hebben een mooie rode blos. De eerste partijen zijn inmiddels gesorteerd en het percentage Sweet Sensation kwaliteit ziet er erg goed uit. De kwaliteit wordt gedurende het seizoen goed bewaakt zodat consumenten altijd kunnen vertrouwen op een goede smaak en kwaliteit. Peren die niet aan de eisen voldoen worden als Sweet Dored en Comice verkocht.

Duurzame verpakking Sweet Sensation peren
Duurzaamheid
De Sweet Sensation peren worden dit jaar geleverd in een aantrekkelijke karton sleeve verpakking. Met deze verpakking komen we tegemoet aan de wens van de consument om het gebruik van plastic te verminderen. Daarnaast is op de verpakking het Planet Proof logo vermeld, wat betekent dat alle Sweet Sensation peren duurzaam worden geteeld.

Sweet Sensation, Your Best Fruit Friend
Your Best Fruit Friend campagne
De verkoop van de Sweet Sensation wordt gedurende het hele seizoen in Nederland en Duitsland ondersteunt met proeverijen en een uitgebreide crossmediale campagne. Onlangs uitgevoerd consumentenonderzoek leert dat consumenten dol zijn op peren vanwege hun zoete smaak, maar moeite hebben om het juiste eetmoment van peren te bepalen. Met de campagne ‘Your Best Fruit Friend’ brengen we over dat Sweet Sensation peren meteen na aankoop eetbaar zijn. Met verschillende uitingen laten we zien dat de peer ideaal is om mee te nemen naar school, werk, het sporten of onderweg. Daarnaast hebben ruim 150 foodinfluencers een verrassingspakket met Sweet Sensation peren gekregen en zullen de komende tijd hun volgers inspireren met lekkere recepten.

Kijk voor meer informatie op www.bestfruitfriend.nl.