Nieuws

Stichting Nederlands Asperge Centrum gaat van start!

7 februari 2022

Stichting Nederlands Asperge Centrum gaat van start!

De voorbereidingen van het aspergeseizoen zijn weer in volle gang, zo ook bij de generieke samenwerking Stichting Nederlands Asperge Centrum. Deze samenwerking tussen Teboza, The Greenery, ZON fruit & vegetables en SAL (Stichting Agrarisch Limburg) gaat vanaf 1 februari formeel verder als stichting.

“Wij trekken al jarenlang samen op om te zorgen voor groei in de aspergeconsumptie in Nederland. Deze samenwerking is nu geformaliseerd in een stichting”, aldus Rik Kursten, van aspergebedrijf Teboza.

Campagnes op grote schaal

Uniek, en daarmee een primeur in de sector, is dat deze partijen die buitengewoon actief zijn in de afzet van de Nederlandse asperges krachten bundelen door op grotere schaal campagnes op te zetten. ‘Directe aanleiding voor de samenwerking is dat asperges een belangrijk product voor ZON en de andere partijen is, waardoor ik als teler en bestuurslid actief deel uit maak van de nieuwe stichting.’ vertelt Lauran Geurts, teler & bestuurder ZON fruit & vegetables.

Diversiteit expertises in bestuur

Het dagelijkse bestuur, afkomstig van bovengenoemde bedrijven, kent een diversiteit aan expertises waaronder Marketing, Communicatie en Productmanagement. “Door deze gevarieerde samenstelling zijn we in staat vanuit meerdere invalshoeken na te denken over hoe we onze eindklant, de consument, het beste kunnen bereiken.”, voegt Renske Hartensveld, product marketeer van The Greenery toe.

Samenwerking binnen en buiten de sector

De plannen voor de campagnes die van start zullen gaan in april 2022 zijn inmiddels goedgekeurd door het bestuur. In aanloop naar het aspergeseizoen wordt hier meer over bekend. De stichting staat open voor partners binnen en buiten de sector die de consumptie van asperges willen stimuleren.