Nieuws

Start Nederlands zachtfruitseizoen

28 april 2021

Vanaf deze week is de verkoop van Nederlands zachtfruit weer helemaal losgebarsten bij The Greenery. De telers van The Greenery Growers zijn weer begonnen met de oogst van hun nieuwe teelten. Waar de aardbeienteelt uit de kas al vol op stoom is, komen daar deze week de Hollandse frambozen en bramentelers met hun nieuwe oogst bij.

Start Nederlands zachtfruitseizoen

Het frambozenseizoen start in de glasteelten met het ras Lagorai, een ras dat uitblinkt in smaak en houdbaarheid. Tot eind juli voert dit ras de boventoon, dan komt ook de herfstframboos Nobility in productie. Ook dit ras is geselecteerd op zijn uitmuntende smaak en houdbaarheid. Het Nederlandse frambozenseizoen loopt door tot in november.

Start Nederlands zachtfruitseizoen The Greenery

Bij bramen is Lochness nog steeds het hoofdras, in de zomer aangevuld met Chester. Ook bij bramen zijn er volop ontwikkelingen met nieuwe rassen. Ook deze zullen de komende jaren in productie komen.

Start Nederlands zachtfruitseizoen The Greenery

Het rode bessen seizoen start traditioneel met de glasteelt Junifer rond week 20. Waarna snel de tunnelteelt en de buitenteelten volgen. Het nog vrij nieuwe ras Haronia is in de tweede helft van juni in beperkte volumes verkrijgbaar. Haronia onderscheidt zich door zijn goede smaak. Vanaf eind juni start de oogst van Rovada. Deze zijn daarna beschikbaar tot ver in 2022 vanuit de bewaarcellen.

Blauwe bessen uit Nederland zijn weer verkrijgbaar vanaf eind mei. Dan beginnen we met product uit de kas en deze aanvoer gaat vloeiend over naar de Nederlandse buitenteelt die door gebruik van verschillende, heerlijk smakende rassen door loopt tot oktober.

Start Nederlands zachtfruitseizoen The Greenery

Rassenprogramma
The Greenery is continu bezig om met eigen rassenprogramma’s de kwaliteit van het zachtfruit naar een hoger niveau te brengen. Door middel van onze eigen agronomist en een zeer hechte samenwerking met veredelingsbedrijven zijn we steeds beter in staat om het verschil zichtbaar te maken in het schap. De rassen worden geselecteerd teelteigenschappen, smaak en shelf-life. Onafhankelijk consumentenonderzoek laat dan zien dat onze nieuwe rassen zeer goed beoordeeld worden door de consument.

Kwaliteit
Naast de keuze van de juiste rassen is ook de kwaliteit een hele belangrijke verkoopfactor. Om de consument meer zachtfruit te laten consumeren is het ook belangrijk dat de kwaliteit voldoet aan het verwachtingspatroon van de consument. Dankzij onze aanpak op het gebied van ketenkwaliteit zijn wij in staat om aan de verwachting van de consument te voldoen. Samen met onze telers leveren wij prachtige en vooral heerlijke producten waarmee de verkoop gestimuleerd wordt.

Verkoop
Naast het traditionele aanbod op de veilingklok en de verkoop aan Retail is er voor klanten van The Greenery nu ook de mogelijkheid om te kopen via de webshop. Dit kan 24/7 en werkt net zo makkelijk als via de bestaande verkoopkanalen. De koper heeft via de webshop de mogelijkheid om heel snel inzicht te krijgen wat er beschikbaar is en kan direct kijken en kopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het zachtfruit verkoop team van The Greenery Growers.