Nieuws

Seizoen rode bessen bij The Greenery goed gestart

16 juni 2017

Seizoen rode bessen bij The Greenery goed gestart

Het rode bessen seizoen is inmiddels al weer een paar weken bezig. De glasteelt is inmiddels afgerond en op dit moment worden de bessen uit de folietunnels geoogst. Eind deze week start ook de buitenteelt op en zal het beschikbare volume snel toenemen.

“De kwaliteit van de rode bessen is dit jaar uitstekend. De nachtvorst tijdens de bloei heeft bij sommige telers wel voor wat oogstverlies gezorgd. Maar over het algemeen verwachten we dit jaar een goede oogst” vertelt Marcel van Lith, verkoper zachtfruit. De komende weken zal er nog volop geoogst worden voor de directe afzet. Eind juli starten de telers met het oogsten van de rode bessen voor de lange bewaring.

Klokverkoop
Vorig seizoen heeft The Greenery voor het eerst ook rode bessen in 300 grams verpakking voor de klok aangeboden. Kopers waren hier enthousiast over en ook dit seizoen gaan we hier een vervolg aan geven. Vanaf maandag 19 juni starten we met de verkoop van deze verpakking. De komende maanden is vooral de binnenlandse handel belangrijk voor de verkoop van de rode bessen. De landen die gedurende de rest van het seizoen veel rode bessen uit Nederland importeren hebben in de maanden juni, juli en augustus zelf productie. Naast de 300 gram, blijven we ook de 500 gram en de 125 gram aanbieden voor de klok.

Alle verpakkingen met deksel of topseal worden via ons pakstation in Schalkwijk of Breda op klantniveau klaar gemaakt en zijn via de verkooptafel in Barendrecht verkrijgbaar.

Informatie en verkoop
Marcel van Lith, telefoon 0180 656 974 of m.vanlith@thegreenery.com