Nieuws

Rob ter Heegde: “Een foutloze salarisrun daar word ik blij van”

2 februari 2022

Rob ter Heegde: “Een foutloze salarisrun daar word ik blij van”

Rob werkt als coördinator payroll bij het SU HR Shared Service Center in Barendrecht. 1 januari 2022 luidde hij niet alleen het nieuwe jaar in, maar vierde ook zijn 12,5-jarig jubileum. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren bij The Greenery? De salarisrun tijdig én foutloos uitvoeren. Dat is – in grote lijnen – een van de belangrijkste taken van Rob. Wat daar allemaal bij komt kijken? Dat vertelt Rob nét na de allergrootste piek aan het einde van 2021 en begin 2022.

“De start van een nieuw jaar is een van de piekmomenten net zoals de uitbetaling van de bonussen, vakantiegeld of het doorvoeren van een nieuwe CAO. Ik krijg daarnaast ook vragen van medewerkers, als iemand bijvoorbeeld kiest voor een mobiliteitsbudget en wil weten wat hij netto overhoudt. Of wat er gebeurt als je 4 dagen gaat werken in plaats van fulltime. Ik maak dan de proformaberekeningen en leg mensen uit wat ze kunnen verwachten."

Start bij The Greenery

Na de meao en een paar vakken op de heao rolde Rob geruisloos het ‘salarisvak’ in. “Zo kwam ik bij ADP (marktleider in personeels- en salarisadministratie – red.) terecht. Daar werkte ik 11 jaar als senior salarisadministrateur en was verantwoordelijk voor diverse klanten zoals Mercedes en Servex, en het opleiden van mensen. Via ADP werd ik verantwoordelijk voor The Greenery, dat beviel van beide kanten goed, en ik werd gevraagd hier te komen werken.”

The Greenery: het grote onbekende

Een win-winsituatie, zo omschrijft Rob het aanbod om bij The Greenery in dienst te komen. “Ik kan lekker op de fiets naar mijn werk en heb nauwelijks reistijd; 7 minuten rijden en ik ben op kantoor. Voordat ik bij The Greenery kwam werken reed ik er wel langs maar had werkelijk geen idee hoe groot het bedrijf was. Eigenlijk ben ik dus per toeval in de groene sector beland.

Contacten met collega’s: het allerbelangrijkste

Rob heeft het bij The Greenery nog steeds goed naar zijn zin. “Ik werk fulltime, samen met mijn collega’s van de Backoffice en HR Business Partners. Het contact met de collega’s – op mijn afdeling en daarbuiten - vind ik het allerleukste én allerbelangrijkste. Je werkt toch 8 uur per dag met elkaar samen. Omdat ik ook de salarissen doe voor Dijco, Hoogsteder, van den Berg, Wagenaar en Hollander heb ik daar ook veel contacten. Als er vragen zijn, kunnen ze die altijd stellen.”

Van papieren declaraties naar online mutaties

Hoewel de 12,5 jaar voor Rob vrij snel gegaan zijn, hebben de ontwikkelingen in zijn vak niet stil gestaan. “Vroeger ging er heel veel op papier, onder andere de declaraties kwamen toen per post binnen: handgeschreven, met de bonnetjes erachter. Die krijg ik nu gewoon digitaal binnen."

Altijd een driedubbele controle

Nauwkeurig en foutloos werken is essentieel binnen de functie van coördinator payroll. “Je werkt telkens naar de salarisrun toe en ik vind ‘t heel belangrijk dat deze foutloos is. Daarom zou ik dan ook boos zijn als er iets in zit dat ik had kunnen zien. Ik moet ’t even afkloppen, maar hij is vaak foutloos...”