Nieuws

Premiumtomaat Red egg mini: nú weer volop verkrijgbaar

6 april 2022

Premiumtomaat Red egg mini: nú weer volop verkrijgbaar

Red egg mini: deze dieprode tomaat, met intense ‘spannende’ smaak is vanaf heden weer volop verkrijgbaar. Deze premiumtomaat met opvallende druppelvorm heeft een extra lange houdbaarheid. De vraag naar lokale producten blijft groeien. Dit biedt mooie kansen voor deze tomaat die in Nederland exclusief geteeld wordt door broers Leon en Eric Slaman van Kwekerij De Westpoel.

Eric: “De smaak van deze tomaat is een echt pure tomatensmaak zoals je die van vroeger kent. Zoet (brix 10), intens, kruidig en door sommige mensen ook wel ‘spannend’ genoemd.” “En, wat ik zelf bijzonder vind is dat deze zelfs een heerlijke nasmaak heeft”, vertelt Leon enthousiast. Kortom: echt een tomaat voor fijnproevers!

Druppelvorm met langere houdbaarheid

De sterke groene delen met een wat dikkere tak zorgen ervoor dat deze tomaten langer houdbaar zijn. “Deze tomaat blijft lang vers”, vertelt Leon. “Dit betekent dat hij voldoende vocht vasthoudt.” “De wat kromme tak en onregelmatige verdeling van de tomaten geven de Red egg mini een natuurlijke uitstraling. Door de druppelvorm valt hij extra op in het schap en dit zorgt voor een goede herkenbaarheid”, zegt Eric.

Red egg mini sluit aan bij consumentbehoefte

De Red egg mini kan met recht een snoepje genoemd worden. En gezond snoepen is waar de consument steeds meer behoefte aan heeft. Sinds corona is de gemiddelde consument nog méér bezig met gezondheid. Deze mini-trostomaat sluit hier perfect op aan. Trends laten daarnaast zien dat het aantal consumptiemomenten van tomaat toeneemt. “Dat zien we bij volwassenen, en kinderen zijn er ook dol op, dan hoor je vaker dat ze ‘binnen no time’ op zijn”, volgens Eric. “Deze tomaat is niet alleen populair in Nederland. En wordt inmiddels ook geteeld in Italië en Duitsland. In Engeland werd deze zelfs al verkozen tot Tomaat van het jaar.”

Tomaten: een geliefd product

“De Red egg mini vind ik eigenlijk het allerlekkerste om gewoon zo, als snack te eten”, deelt Eric. “Ook in gezonde salades valt hij op door de dieprode kleur, druppelvorm en intense smaak”, vindt Leon. “Dan springen ze er echt uit.” Tomaten zijn én blijven hoe dan ook een geliefd product. 90,2% van alle Nederlandse huishoudens eet weleens tomaat, zo blijkt uit data van GFK.

Omzetgroei tomaat

De totaalcategorie Tomaat groeit dan ook nog steeds. 8% van de totale omzet in deze categorie is afkomstig uit de categorie Mini-trostomaat, waar de Red egg mini ook onder valt. De laatste jaren maakt deze specifieke categorie een mooie groei door, zowel in omzet als volumeontwikkeling. In 2020 was er een omzetontwikkeling van 34% voor de mini-trostomaat en in 2021 was dat 10%.

Duurzaam familiebedrijf

Het familiebedrijf van broers Leon en Eric Slaman gaat 2 generaties, zeker 60 jaar, terug. In het Westlandse Monster telen zij sinds 1993 samen trostomaten en in Honselersdijk sinds 10 jaar de tomaat Red egg mini. Het bedrijf startte in Monster en sinds 11 jaar hebben zij ook de locatie in Honselersdijk erbij. In totaal beslaat het bedrijf zo’n 5,6 hectare. De broers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij beschikken over het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’, en de GLOBALG.A.P. en GRASP-certificaten. En maken waar mogelijk gebruik van aardwarmte via Aardwarmteproject Trias Westland.

Verpakking

De standaard verpakking van de Red egg mini is een 3 kilo doosje, maar als u een andere inhoud of kleinverpakking wilt, kunt u altijd contact opnemen met Pieterjan Droogendijk (zie hieronder).

Meer weten?

  • Ben je geïnteresseerd in het afnemen van de tomaat Red egg mini?
    Neem contact op met Pieterjan Droogendijk, senior verkoper vruchtgroente.
    Hij is bereikbaar per telefoon +31 (0)6 13 55 18 85 of via e-mail p.droogendijk@thegreenery.com
  • Wil je meer weten over het aardwarmteproject Trias Westland?
    Bezoek www.triaswestland.nl