Nieuws

Pieterjan Droogendijk: “Geen dag is hetzelfde bij The Greenery”

17 november 2023

Pieterjan Droogendijk: “Geen dag is hetzelfde bij The Greenery”

Pieterjan (Senior verkoper TGG) viert deze maand zijn 12,5 jarig jubileum bij The Greenery. “Ik ben trots op mijn werk bij The Greenery omdat we veel vertrouwen, vrijheid en uitdaging krijgen in het werk; geen dag is hetzelfde. Het maakt dat je werk en privé heel goed kunt combineren. Ik ben sowieso geen jobhopper: dit is mijn 3e baan en ik ben nu 43. De gezelligheid bij The Greenery en het feit dat je hier geen nummer bent, geven me een extra goed gevoel.”

De tijd vliegt, maar Pieterjan ziet zichzelf nog binnenkomen als ‘jong’ ventje van 30: “Piepjong was het niet, maar je keek toen heel erg op tegen de mensen die hier al zaten.” Hoe Pieterjan in de AGF-wereld terechtkwam? “Ik deed de opleiding Autotechniek en werkte 12 jaar in de auto’s. Dus de overstap naar groente en fruit was niet echt logisch. Maar, mijn opa was tuinder en mijn vader werkte zijn hele leven in de AGF. Hij is hier geboren op de Gebroken Meeldijk en werkte onder andere bij Bakker Barendrecht, Pasqual en Frukar. Als ventje van 8 liep ik hier al rond. Op 12-jarige leeftijd mocht ik de Rolls Royce wassen van ‘ome Jan’ van de Heuvel. Ik ben dus opgegroeid in de AGF.”

De AGF-wereld van A tot Z

Bij een ander AGF-bedrijf leerde Pieterjan in 3 jaar alle ins en outs rondom de AGF-wereld: “Daar deed ik als loodsmedewerker, keurmeester en daarna inkoper alle basiskennis op. En kocht alles in, van A tot Z: van pithaya’s tot papaya’s; ik heb het allemaal in mijn handen gehad.” Daar werkte hij tot hij werd gevraagd om bij The Greenery te komen werken: “Ik startte als SCM’er voor de productgroepen radijs, en pepertjes. Na een jaar werd ik productverantwoordelijk voor radijs. Zo’n 3 jaar later had ik een andere productgroep: snoeptomaten; daar ben ik nu al 10 jaar verantwoordelijk voor. Ook had ik zo’n jaar of 4 de productgroep komkommers.”

Van 5.000 naar 50.000 maaltijden per dag

Na wat interne verschuivingen werd Pieterjan verantwoordelijke voor de productgroep maaltijden: “We startten met 5.000 maaltijden per dag en de productiviteit steeg uiteindelijk enorm: naar zo’n 50.000 maaltijden. Dit kregen we voor elkaar door heel goed samen te werken en met elkaar het proces te verbeteren. Ik zat op kantoor maar ben toen tijdelijk naar de loods verhuisd. Daar werkte ik samen met collega’s van de afdelingen Keur, Kleinpak, Fust, enzovoorts. Het werd toen een heel groot product in de markt, dat we helaas uiteindelijk verkochten omdat de producten al voorgesneden aangeleverd moesten worden en daarvoor heb je een andere loods nodig.”

Het belang van de teler staat voorop

Eenmaal terug bij Vruchtgroenten werd Pieterjan weer verantwoordelijk voor Tommies snoeptomaten. En sinds 2 jaar ook voor Red egg mini van het ras Pom sweet candy: “De belangen behartigen van de telers waar ik mee samenwerk, is het belangrijkste voor mij. Ik wil hen het gevoel geven dat je alles voor ze doet en naar hen luistert. Ze snappen ook dat je niet alles kunt veranderen: de markt is de markt. Maar, het is belangrijk dat ik proactief ben, vooruit kijk om te zien waar we kunnen verbeteren en besparen zodat zij een beter rendement hebben. Daarnaast ondersteun ik het team TGG Vruchtgroenten: ik bereid tenders voor en houd me bezig met financiële vraagstukken. Dat laatste, daar zou ik me nog wel wat meer in willen verdiepen.”

Kortom: Pieterjan heeft geen spijt van zijn overstap van de autowereld naar de dynamische AGF-wereld. En sleutelen aan auto’s? Dat kan desnoods nog in zijn vrije tijd. Maar, groente en fruit en het werken bij The Greenery hebben echt zijn hart gestolen: “Het werk is heel dynamisch, geen dag is hetzelfde en dat vind ik ook leuk”.