Nieuws

Opening nieuw koelhuis bij zachtfruitteler van The Greenery

3 juni 2018

Samenwerking bekrachtigd voor duurzame, toekomstbestendige fruitteelt.

Opening nieuw koelhuis bij zachtfruitteler van The Greenery

Op vrijdag 1 juni is bij Zachtfruitbedrijf Schalkwijk een nieuw koelhuis met verladingsmogelijkheden in gebruik genomen. De locatie voorraadhoudende leverancier en het pakstation voor zachtfruit van The Greenery heeft hiermee zijn koelcapaciteit uitgebreid en verbeterd voor langdurige bewaring van rode en blauwe bessen. Tijdens de openingsplechtigheid bekrachtigden Zachtfruitbedrijf Schalkwijk, The Greenery, Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Bayer CropScience daarnaast hun samenwerking in ForwardFarming Fruit om een duurzame en toekomstbestendige fruitteelt te stimuleren.

Opening nieuw koelhuis

De koelcapaciteit van de nieuwe hal is 275 ton rode bessen. Daarmee is de totale koelcapaciteit uitgebreid tot 500 ton. Het is een propaaninstallatie met temper als koudedrager. Er zit een warmtewisselaar op het systeem. “Hierdoor kunnen we met de warmte die vrijkomt de verdampers ontdooien en gebruiken voor de vloerverwarming,” legt Anton van Garderen van Zachtfruitbedrijf Schalkwijk uit. Er wordt gebruik gemaakt van ULO-koeling, waardoor rode en blauwe bessen langdurig bewaard kunnen worden.

ForwardFarming Fruit

ForwardFarming staat voor duurzame landbouw in de praktijk. In 2011 startte Bayer met de eerste Forward Farm in België, inmiddels zijn er verspreid over de hele wereld enkele tientallen. De basis van elke Forward Farm is dat er in samenwerking met de teler en op projectniveau met verschillende andere partners gewerkt wordt aan innovatie, communicatie en educatie omtrent duurzame landbouw.

ForwardFarming Fruit wijkt af van de andere Forward Farms. Het is namelijk gebaseerd op een ketensamenwerking tussen zachtfruitteler Van Garderen, The Greenery, Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Bayer CropScience. Allen zetten zich door middel van deze samenwerking in voor een duurzame, toekomstbestendige fruitteelt.

Commitment van Steven Martina - CEO The Greenery