Nieuws

Oogst Sweet Sensation gestart

1 oktober 2021

De oogst van de Sweet Sensation peren loopt voorspoedig en de kwaliteit ziet er goed uit.

Oogst Sweet Sensation gestart

Een enkele fruitteler is vorige week al gestart met de oogst van de Sweet Sensation, maar deze en volgende week starten de meeste telers met het oogsten van Sweet Sensation. “Door het koude voorjaar is de oogst van de Sweet twee weken later dan afgelopen jaren. In week 43/44 beginnen we met de verkoop van de Sweet en het seizoen zal waarschijnlijk wat korter zijn dan normaal”, aldus Ton van Wiggen (verkoper The Greenery Growers).

 

 “De peren zijn heerlijk zoet van smaak. Ook de blos is mooi gestreept en rood van kleur”, vertelt Ton van Wiggen (verkoper The Greenery Growers).

“De peren zijn heerlijk zoet van smaak. Ook de blos is mooi gestreept en rood van kleur”, vertelt Ton van Wiggen (verkoper The Greenery Growers).

Centrale koeling en sortering

De Sweet Sensation worden centraal gesorteerd en gesorteerd. “Hierdoor heeft het team van The Greenery een goed inzicht in de beschikbare maten en kwaliteiten en kunnen we de ontwikkeling van het product gedurende de bewaring goed monitoren”, legt regio controleur Co van Wiggen van The Greenery Growers uit.

Het grootste gedeelte van de Sweet Sensation wordt gesorteerd bij Van De Water fruit BV te Waalwijk. “Woensdag 29 september zijn we zelf begonnen met de Sweet Sensation pluk, totaal 17 ha”, vertelt Wimco van de Water. “Vorige week hebben we van collega telelers de eerste Sweet al in de centrale koeling opgeslagen.”

Goede vooruitzichten

“Afgelopen seizoen hebben we een mooi volume Sweet Sensation in de Nederlandse supermarkten verkocht”, vertelt Renske Hartensveld-Ras (productmarketeer). Hieruit blijkt dat de Nederlandse consument de smaak goed weet te waarderen. Ook voor komend seizoen zijn de vooruitzichten goed en hebben we niet. Wat dit zal gaan inhouden, ziet u later in het seizoen in het winkelschap.”

Meer weten?
Ton van Wiggen (The Greenery Growers)
+31 (0)654 378 700
t.vanwiggen@thegreenery.com