Nieuws

Nieuwe crossdock- en opslag- mogelijkheden Dijco

30 mei 2023

Nieuwe crossdock- en opslag- mogelijkheden Dijco

Niet alleen de korte crossdock- maar ook de langere (on)gekoelde opslagmogelijkheden zijn uitgebreid bij Dijco. Dat is het gevolg van de verhuizing van Bleiswijk naar Barendrecht eerder dit jaar. “We hebben hier nu een eigen loods met acht docks, dat geeft ons de gelegenheid om te crossdocken”, vertelt Marcel van Bergen (accountmanager, Dijco).

“Naast de crossdockmogelijkheden biedt Dijco ruimte voor de opslag van 1.300 pallets, op diverse temperaturen. Het transport van en naar deze opslagruimte kunnen wij ook verzorgen. Dit kan met onze eigen gekoelde opleggers maar containertransport behoort ook tot onze mogelijkheden. We kunnen klanten dus volledig ontzorgen.”

Landelijk dekkend collectienetwerk

“We geven vervoerders de gelegenheid pallets tijdelijk neer te zetten en later weer op te halen. Stel je rijdt vanuit Brabant naar het Westland, en je hebt verschillende pallets te lossen in Barendrecht. De pallets voor het Westland kun je dan achterlaten in Barendrecht. De auto die sowieso al naar het Westland rijdt, kan ze vervolgens weer meenemen.
Ook hebben we een landelijk dekkend collectienetwerk, waardoor we zelf pallets naar het crossdockcentrum van Dijco toe zouden kunnen brengen.”

Duurzame werkwijze

“Deze werkwijze zorgt voor een betere beladingsgraad, minder lege kilometers en uiteindelijk minder verspilling. Kortom, dit alles maakt het duurzamer. En, zo kun je de beschikbare vrachtwagens, én chauffeurs beter benutten. Dat laatste is ook van groot belang, gezien de grote uitdagingen op het gebied van personele bezetting. Goede chauffeurs zijn nu eenmaal schaars in deze tijden.”

Crossdock- en opslag bij Dijco

Op dit moment is er al een aantal klanten dat naar volle tevredenheid gebruikmaakt van de nieuwe dienstverlening van Dijco. Wil jij ook meer weten over, óf gebruikmaken van de crossdock- en opslagmogelijkheden bij Dijco? Neem contact op met Marcel van Bergen, via telefoon 06 51 22 20 22, of per e-mail m.vanbergen@dijco.nl.

Over Dijco

Dijco is een nationaal en internationaal transportbedrijf, gespecialiseerd in de collectie en distributie van verse groenten, fruit en paddenstoelen. Dijco is een dochteronderneming van The Greenery en onderdeel van het cluster Logistics.

Meer weten?

Wil jij meer weten over Dijco en openstaande vacatures? Ga naar www.dijco.nl of www.dijco.nl/vacatures.