Nieuws

Nick Tetteroo viert 40-jarig jubileum bij The Greenery!

5 februari 2024

Nick Tetteroo viert 40-jarig jubileum bij The Greenery!

Nick startte in januari 1984 bij Groenteveiling Westland Noord: “Via mijn vader kwam ik daar terecht. Toen ik startte, ging hij met pensioen. Opa Tetteroo was tuinder en opa Opstal boer: AGF zit in mijn bloed.” Samen met collega’s en enkele oud-collega’s vierde Nick Tetteroo (Medewerker stamdatabeheer, The Greenery) recent zijn 40-jarig jubileum: “Ik ben goed in het zonnetje gezet. Er waren zelfs een stuk of 8 oud-collega’s bij. Zo leuk om die gasten weer te zien!”

“Op de afdeling Stamdata verwerk ik grotendeels de aanvragen en eventuele wijzigingen hierop. Stamdata zijn de correcte data waar je altijd op terug kunt vallen”, vertelt Nick. “Het gaat om nieuwe crediteuren en debiteuren, artikelen zoals de producten die we verhandelen. Maar, ook fust zoals dozen, kratten, labeltjes en pakbladen.”

Vruchten plukken

40 jaar bij The Greenery? Nick kijkt erop terug als een hectische tijd: “Ik had de havo afgerond en volgde daarna nog wat losse opleidingen op het gebied van boekhouding.
Er waren veel fusies en verhuizingen, en systemen wisselden vaak. Ook draaide ik mee op zo’n beetje alle afdelingen op kantoor waaronder de kopersbalie, boekhouding en veilingadministratie. Hierdoor leerde ik veel van het bedrijf kennen. Daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van bij Stamdata.”

“Ik startte ooit bij de kopersbalie naast de afmijnzaal. Toen kwamen de fusies van verschillende veilingen in het Westland. Hierdoor kwamen er veel verschillende boekhoudafdelingen samen. Ik kreeg in 1996 de kans om naar Bleiswijk te gaan op de veilingadministratie toen The Greenery een feit werd. We werkten toen al met bemiddeling (directe verkopen); die verkopen klopten we ook allemaal in. Ik werd daar na een tijdje teamleider van de deelmarktbestellers (de weekbestellingen van kopers laten maken door telers). In 1999 kwam ik in Barendrecht terecht bij de afdeling Commercie ook als deelmarktbesteller samen met Michel Tetteroo en Jeanette Ooms.”

Rust in de hectiek

Uiteindelijk kwam ik bij Stamdata terecht. “Stamdata is een betrekkelijk rustige afdeling: niet qua werk overigens. Die rust past bij mij: ik heb het goed naar mijn zin met een stel fijne collega’s. Op Planning en Commercie vond ik de hectiek destijds wel wat veel: iedereen (zo’n 60 man) zat boven op elkaar, en overal ging de telefoon. Niet alleen de talen Nederlands en Engels, maar ook Duits, Spaans, en Russisch vlogen om je oren. Teveel bellen, én gebeld worden is niet mijn ding, daardoor vloog ik weleens uit de bocht. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Tsja, dat zit in de aard van het beestje”, vertelt Nick met een lach.

Pensioen in zicht…

Ambities? Die vindt Nick lastig te benoemen: “Uitkijken naar mijn pensioen over 2,5 jaar vind ik ergens wel een soort van ambitie. Terwijl de motivatie voor mijn werk hier écht niet onder zal lijden. Want, het werk vind ik leuk om te doen: 2 dagen op kantoor én 2 dagen thuis. Maar, ik verheug me op meer tijd voor mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.
Mijn vrouw en ik ontmoetten elkaar op Veiling Westland Noord in Poeldijk. We hebben 3 kinderen en inmiddels een schat van een kleidochter en bonus kleinzoon. Verder houd ik van fietsen en wandelen.”