Nieuws

Naturelle stapt over op biobased verpakking

30 juni 2016

Naturelle stapt over op biobased verpakking

Naturelle verpakt haar producten voortaan in massief karton verrijkt met tomatenvezels. Hierdoor kiest Naturelle als eerste leverancier van biologische groente en fruit voor een duurzame en milieubewuste verpakking op basis van biobased karton.

Biobased naturelle

Biobased karton
De Biobased verpakking wordt gemaakt van massiefkarton verrijkt met tomatenvezels. Vanaf dezelfde oppervlakte waarop tomaten groeien is de tomatenplant zelf nu ook een grondstof voor de massiefkartonnen tomatenverpakking. Normaliter eindigt de levenscyclus van deze planten door compostering. Nu wordt deze plantenreststroom hoogwaardig ingezet voor productie van massiefkarton, welke  ook recyclebaar is. Hiermee worden de grondstoffen maximaal hergebruikt en wordt bijgedragen aan de circulaire economie. Een uniek consortium van partners, waaronder The Greenery en verpakkingsleverancier Solidus Solutions, heeft afgelopen jaren samengewerkt om deze duurzame toepassing mogelijk te maken.

Biobased karton

Verduurzaming keten
"Naturelle is continue op zoek naar verduurzaming en dit is integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Samen met onze telers en ketenpartners richten we onze aandacht op duurzame teeltmethodes en verpakkingen. Door de keuze voor biobased karton voor onze 5 kg dozen maken wij gebruik van plantmateriaal als hulpgrondstof en dringen we toekomstig landgebruik voor houtkap terug", aldus de manager van Naturelle, Jurgen van 't Hoff.

Naturelle start deze week met de levering van haar producten in de biobased verpakking 5 kg dozen. Aankomende week is de 1,5 kg doos ook beschikbaar.