Nieuws

Medewerkers en telers The Greenery lopen Marathon Rotterdam

10 april 2017

Medewerkers en telers The Greenery lopen Marathon Rotterdam

Met maar liefst 51 lopers was The Greenery goed vertegenwoordigd bij de Rotterdamse Marathon. Naast de 10 teams voor de Business Estafette Run waren er ook 10 duo lopers en liepen 4 personen de volledige marathon. Ondanks de warmte hebben alle lopers zonder problemen hun afstand uitgelopen.

The Greenery heeft ook dit jaar weer met veel enthousiasme meegedaan aan de Marathon in Rotterdam, waarbij maar liefst 40 medewerkers en telers mee hebben gedaan aan de Business Estafette Run. De Business Run is een estafettevorm waarbij je samen, met een aantal collega’s, een hele marathon loopt. In totaal hebben 10 teams op deze manier de hele marathon gelopen met eindtijden tussen de 3 en 5 uur. Naast de estafette liepen 5 teams gezamenlijk de run en liepen 2 medewerkers solo de 42 km.

Teambuilding
Ondanks het warme weer, zat de sfeer er goed in. “Het was echt gezellig, maar erg zwaar. Het viel me, ondanks de voorbereidingen, vies tegen” aldus Patrick Le Comte. “De sfeer was gewoon goed, dat maakte het lopen te doen. Ik denk dat ik volgend jaar weer mee doe”.

Soms draait een Business Run niet uit op een teamprestatie, maar belandt de druk op de schouders van één persoon. Gerard van de Berg zou eigenlijk een halve marathon rennen maar was genoodzaakt de hele te rennen door de onverwachtse blessure van zijn teamlid. “Ik heb vorig jaar ook mee gedaan, toen rende ik eigenlijk 10 km maar ben ik doorgerend tot 30 km. Nu iets verder, maar heb hem gewoon uitgebanjerd.” Van de warmte had hij niet zoveel last. “Ik ben wel verbrand, maar het was wel te doen. Ik ben sowieso een warm-weer loper, 20 graden is prima.” aldus Gerard. Hierbij blijft het niet. “Volgend weekend is de volgende marathon alweer aan de beurt, dan doe ik die in Zeeuws Vlaanderen.”

De teams van The Greenery hebben zonder kleerscheuren de warmte en de kilometers getrotseerd. Naast de aanwezigheid bij de marathon werd tijdens het drukke evenement de Junami appel gepromoot -en uitgedeeld- onder de toeschouwers en de lopers.