Nieuws

Komkommerteler H. van der Waal kiest voor The Greenery Growers

9 november 2022

Vanaf 2023 verzorgt The Greenery Growers de afzet van komkommerkwekerij H. van der Waal. Hiervoor hebben beide partijen afgelopen week de intekenformulieren getekend. Hans en zoon Jos telen op 8,3 ha. Komkommers in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen.

Komkommerteler H. van der Waal kiest voor The Greenery Growers

Kwekerij Hans van der Waal uit Zevenhuizen heeft, na bijna 40 jaar teelt van gele en rode paprika’s, het afgelopen jaar de overstap gemaakt naar komkommers. Dat is goed bevallen, Hans en zoon Jos hebben de ambitie om ook de komende jaren komkommers te blijven telen. Met oog op hun plannen hebben ze zich opnieuw georiënteerd op de afzet van hun product.

Onder toeziend oog van zijn vrouw Jolanda en zoon Jos ondertekent Hans van der Waal de intekenformulieren van Coöperatie The Greenery U.A.

Hans van der Waal: “Na diverse gespreken hebben we gekozen voor The Greenery Growers. Voornaamste reden om ons aan te sluiten bij The Greenery is dat wij kiezen voor een coöperatieve afzet waarbij we met een aantal telers de regie houden over onze uitbetaalprijs. Samen met The Greenery Growers de regie houden over de uitbetaalprijs en de zeggenschap binnen de productgroep heeft daarbij voor ons de doorslag gegeven. Met The Greenery Growers gaan we voor een langdurige samenwerking, maar zitten we nergens aan vast. Dat gaf ons een beter gevoel. Daarbij spreekt het ons ook aan dat The Greenery korte lijnen hanteert door zo veel mogelijk vanaf ons bedrijf te verkopen en te verladen. We zullen, met alle kostprijsstijgingen waar we mee te maken hebben, de keten zo kort mogelijk moeten houden om de maximale uitbetaalprijs voor ons als telers te realiseren. Tot slot is de ligging van The Greenery voor ons ideaal.”

Het komkommerbedrijf is vanaf komend jaar lid van Coöperatie The Greenery U.A. Via de coöperatie wordt het bedrijf van Hans en Jos mede-eigenaar van The Greenery en haar dochterbedrijven. Via The Greenery zullen de komkommers hun weg vinden naar supermarkten, groothandelaren, cateraars en verwerkende industrie in heel Europa. Bij een positief resultaat van The Greenery maken de leden via de coöperatie aanspraak op winstuitkering.

Leon Duijvestijn, manager Sourcing The Greenery Growers: “We zijn natuurlijk erg blij met de keuze van Hans en Jos. Hans ken ik vanuit het verleden toen hij nog paprika's teelden en afzette via The Greenery. Ik heb door de jaren heen contact gehouden met Hans en toen hij mij belde met verzoek voor een afspraak was deze snel gemaakt. Het zijn toekomstgerichte telers die uitstekend passen bij onze afzetstrategie. Ik ben blij dat het vertrouwen wederzijds is en ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking!”