Nieuws

Jubileum Pim Vogelaar (applicatie- beheerder): “There is no I in team”

1 maart 2023

Jubileum Pim Vogelaar (applicatie- beheerder): “There is no I in team”

Pim Vogelaar (applicatiebeheerder SAP, team Applicatiemanagement) viert 1 maart zijn 12,5-jarig jubileum bij The Greenery. Hij kwam in dienst toen de applicatie SAP ECC nét zijn intrede deed: “Ik startte als applicatiebeheerder toen SAP ECC in Zaltbommel uitgerold werd. Ik hield me bezig met de financiële module van SAP. Dat sloot het beste aan bij mijn eerdere werk voor PinkRoccade. Daar was ik beheerconsultant en moest je continu facturabel zijn. Bij The Greenery heb ik meer vrijheid: zo lang ik mijn projecten binnen de gestelde kaders afrond, heb je het goed gedaan. Dat geeft een ander soort druk.”

Wil je Pim feliciteren? Plaats een reactie onder het LinkedIn-bericht

Toen de locaties in Barendrecht, Bleiswijk en Breda over gingen naar SAP ECC werd Pim gevraagd om  de logistieke modules binnen SAP te ondersteunen: “Daar heb ik heel snel ja op gezegd. Natuurlijk vond ik de financiële kant ook leuk, maar ik ben geen boekhouder en het inrichten van logistieke processen vind ik interessanter.” Dat Pim met zijn studie Bedrijfskundige informatica veel kanten op kan, is inmiddels gebleken: “Toen er in het team een collega bij kwam die veel logistieke ervaring had heb ik wéér een stap gemaakt. Ik ging meer werken aan de sales en distributie-kant en ben mij ook meer op integratiestukken gaan toeleggen.”

SAP als rode draad

SAP loopt als rode draad door de loopbaan van Pim: “Ja, SAP is echt de kern. Daar omheen houd ik me telkens bezig met andere onderwerpen. Als team automatiseren we de processen binnen de gehele organisatie. We brengen die processen in beeld en kijken ook meteen of ze slimmer en efficiënter gemaakt kunnen worden in SAP. Uiteraard nemen we dan ook de veiligheid van het systeem daarin mee. Bijvoorbeeld bij connecties van buitenaf naar SAP toe. Mijn collega’s en ik hebben allemaal een passie voor SAP. Het is een mooi pakket waar je heel veel mee kunt.”

Puzzelen: op het werk of thuis

“Het is eigenlijk wel grappig dat ik hier terecht ben gekomen”, deelt Pim. Zijn vader was akkerbouwer, maar hem opvolgen wilde Pim niet: “Hij was altijd aan het werk. Ik werk nu 32 uur per week en mijn vader werkte er misschien wel 60 of 70 per week. Ik vind het belangrijk dat privé en werk in balans zijn. Ik heb nu ook één papa-dag per week. Dus, als ik niet aan het puzzelen ben op het werk, puzzel ik thuis met mijn dochter van anderhalf jaar oud. Natuurlijk houd ik van mijn werk, maar ik ben ook een trotse papa. Het is een compliment waard voor The Greenery hoe flexibel ze daar mee omgaan.”

Mooi resultaat neerzetten

“Het leukste om te doen vind ik het meedenken met collega’s over het makkelijker maken van hun werk. En samen met collega’s een mooi resultaat neerzetten. Want, ik ben altijd in een team en nooit als een eilandje bezig: ‘There is no I in team’.” Sinds enige tijd is de afdeling van Pim verhuisd van Drechtstaete naar een grote kamer beneden in House (Barendrecht – red.): “Dat is echt 100 keer beter dan waar wij vandaan komen. Ik heb nu veel meer een wij-gevoel.”

Altijd in beweging

“The Greenery is altijd in beweging; dat vind ik interessant. Voor collega’s is het ook weleens onzeker dat er continu veranderingen zijn. Dat gevoel heb ik zelf minder omdat er binnen mijn vakgebied veel kansen zijn en de digitalisering blijft maar doorgaan.” Pim zei altijd: ‘na 4 jaar ga ik weer door naar mijn volgende baan. Dat liep iets anders: “Daar is niets van gekomen. Ik dacht wel: ‘O, ik werk hier al langer dan 4 jaar’, dat werd toen 8 jaar, én nu al 12,5 jaar. Er zijn gewoon altijd leuke projecten geweest.” Ook Pim’s collega’s werken er gemiddeld 10 jaar of langer: “Ik kan met iedereen goed opschieten, én goed werken. Dat laatste is dé basis om het leuk te hebben samen. Zij accepteren mij zoals ik ben, en dat doe ik bij hen ook. Ik ben trots op mijn team.”