Nieuws

Het belang van Internationale Vrouwendag

8 maart 2024

Het belang van Internationale Vrouwendag

Jaarlijks vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor vrouwenemancipatie. Het is een dag waarop we stilstaan bij belangrijke thema's zoals economische zelfstandigheid, werk-zorgverdeling, de loonkloof en discriminatie. Gelukkig groeit de aandacht voor vrouwen in de maatschappij, maar het is van groot belang dat we blijven streven naar gelijke rechten voor iedereen.

The Greenery vindt het belangrijk om deze dag te markeren en daarom zijn we in gesprek gegaan met een van de vrouwelijke leiders binnen onze organisatie.

Valeny Ferreira dos Anjos (34), vijf jaar werkzaam bij The Greenery, is afgelopen november doorgegroeid tot Teamleider Backoffice. In haar carrière voor The Greenery heeft Valeny eerder leidinggevende functies vervuld, dus dit is voor haar geen onbekende weg.

<pValeny: “Ik ben dankbaar dat ik in Nederland woon en leef. Hier zijn gelukkig veel vrijheden. Dit in tegenstelling tot andere delen van de wereld. In ons land zijn er juist volop kansen voor vrouwen in de maatschappij en ik moedig iedere vrouw aan om kansen die op haar pad komen te grijpen.”

Het verschil tussen vrouwelijk en mannelijk leiderschap uit zich voor Valeny het meeste in het tonen van empathie en oog te hebben voor de verschillende communicatiestijlen. Vanuit haar rol als Teamleider probeert ze aandacht te hebben voor de verschillende persoonlijkheden binnen haar team om het beste resultaat uit haar afdeling te halen.

Binnen The Greenery zijn de vrouwelijke leidinggevenden nog steeds in de minderheid. Volgens Valeny is het belangrijk dat vrouwen kansen moeten aanpakken als deze op je pad komen. “Wees niet bang dat je wellicht nog niet alles in huis hebt, sta er voor open om nieuwe dingen te leren, jezelf te ontwikkelen.” benadrukt Valeny. Zo neemt ze zelf binnenkort ook deel aan het leiderschapsprogramma, om daar ook weer nieuwe vaardigheden te leren.

En als laatste sluit Valeny het gesprek af dat het belangrijk is om binnen de organisatie stil te staan bij nieuwe ontwikkelingen en met elkaar succesvolle momenten te vieren. Want ook de kleine attenties worden door iedereen gewaardeerd!

Fijne Internationale Vrouwendag aan alle fantastische vrouwen binnen The Greenery!

En laten we niet vergeten dat Internationale Mannendag later in het jaar ook op onze agenda staat.