Nieuws

Hans van Teulingen: “Samen knokken voor de zaak, daar doe ik het voor”

1 november 2023

Hans van Teulingen: “Samen knokken voor de zaak, daar doe ik het voor”

Op woensdag 1 november 2023 werkt Hans van Teulingen (66) alweer 40 jaar voor Hoogsteder (onderdeel van The Greenery) als controller. Hij heeft nog enkele werkzame maanden voor de boeg, maar blikt nú alvast terug op de afgelopen 4 decennia.

“40 arbeidsjaren bij Hoogsteder verder, heb ik aan de ene kant moeite het werk en de fijne collega’s los te gaan laten. Het voelt altijd als één grote familie: samen knokkend voor de zaak. Aan de andere kant verheug ik me op meer tijd voor mijn hobby’s, vakanties en voor mijn kleindochter van 11 maanden. Ik werk nog enkele maanden en dan houdt mijn Hoogsteder-avontuur per half februari op.”

Méér dan 20 jaar bij Hoogsteder

“Ik begon ooit bij Boers Holland BV in Waddinxveen waar ik in totaal 18 jaar gewerkt heb. Daarna kwam ik bij het hoofdkantoor van The Greenery terecht in Breda waar ik ongeveer anderhalf jaar bleef werken. En vervolgens startte ik in juli 2003 bij Hoogsteder. Inmiddels werk ik daar al langer dan bij de andere bedrijven bij elkaar. De informele sfeer en de flexibiliteit spreken me het meest aan.”

Controller in hart en nieren

Eens controller, altijd controller? “Ja, daar lijkt het wel op. Bij Hoogsteder heb ik in ieder geval altijd als controller gewerkt. Ik wilde al snel iets financieels gaan doen, dus na de havo koos ik bewust voor HEAO Bedrijfseconomie. Ook deed ik een deel van het NIVRA (opleiding voor registeraccountant), en de opleiding Hoger Administratief Financieel Management (bij het NIVE). De periode-, kwartaal-, en jaarcijfers maken en daar het verhaal achter vertellen vind ik het allerleukste. Om de cijfers goed te kunnen analyseren en aan te geven waar de pijn zit, en waar de goede dingen zitten. Goede managementondersteuning bieden is en blijft belangrijk.”

4 decennia in de AGF

40 jaar bij één baas? Dat doen niet veel mensen Hans na. “Als het je bevalt in de AGF dan blijf je er voor altijd werken. Als je het niks vindt ben je met een paar jaar weg. Elke dag is anders: dat vind ik heel erg aantrekkelijk. Wel staat er altijd heel veel spanning op. Het is een wereld die constant verandert en dat vind ik heel leuk. Je ziet allerlei ontwikkelingen op ICT-gebied, maar ook in de organisatie. Toen ik bij Hoogsteder kwam was het vooral gericht op Frankrijk en Scandinavië en was ik alleen verantwoordelijk voor Hoogsteder. Nu ben ik samen met Rob van Dijk eindverantwoordelijk voor de financiële administratie voor alle entiteiten die tot de Hoogsteder-groep behoren, zoals The Greenery France in Toulouse, The Greenery Italië in Verona, The Greenery Produce en Disselkoen Airfreight. Het pakket van Hoogsteder is veel groter geworden. Dat maakt het interessanter.”

Met z’n allen voor 1 doel

“Wat ik altijd heel fijn heb gevonden bij Hoogsteder is dat we met z’n allen voor een bepaald doel staan. Er wordt niet zozeer onderscheid gemaakt in hiërarchie, we zijn met z’n allen bezig voor de continuïteit van Hoogsteder en alle onderdelen die daar in de loop der jaren bij kwamen. Ik vind het wel heel erg belangrijk dat Hoogsteder, binnen The Greenery, haar eigen identiteit blijft behouden.”