Nieuws

Groente-en fruitmachine geeft verse draai aan de week

27 oktober 2017

Nederlanders weinig impulsief tijdens boodschappen doen

Groente-en fruitmachine geeft verse draai aan de week

In aanloop naar het avondeten kunnen we in Nederland qua creativiteit nog wel een zetje in de goede richting gebruiken: maar liefst 88 procent van de Nederlanders bepaalt routinematig ‘thuis’ al wat er bij de supermarkt wordt gehaald en zijn broccoli, sperziebonen en bloemkool als groenten verreweg het populairst. Het zijn enkele conclusies uit een onderzoek dat in opdracht van The Greenery is uitgevoerd.

Mary-Grace van Leeuwen van The Greenery. “We willen de Nederlandse consument meer inspiratie bieden en hen uitdagen om meer en andere groente- en fruitsoorten te consumeren. We constateren dat consumenten wel wat inspiratie kunnen gebruiken en met de introductie van de Groente Fruitmachine hebben we daar een leuke manier voor gevonden. Er is namelijk zo veel meer te beleven met groenten als een courgette of aubergine die je maaltijd nét die verrassende draai geven.”

Groente Fruitmachine: waag een gokje

Om de shoppende Nederlander eens buiten het standaard boodschappenlijstje om te laten denken, is de Groente Fruitmachine een speelse uitkomst. Net als met een reguliere gokkast kun je op je smartphone de rollen van deze fruitmachine laten draaien. Op deze manier krijg je voor elke dag van de week een vers gezond recept voorgeschoteld met iedere dag een andere groente ‘in de hoofdrol’. Op deze manier geef je letterlijk en figuurlijk een verse draai aan je week en kunnen consumenten hun routine verbreken.

Net als 3.500 recepten en uitgebreide productinformatie vind je de Groente Fruitmachine op http://www.verseoogst.nl, het consumentenplatform van The Greenery: https://www.verseoogst.nl/groentefruitmachine/landing.