Nieuws

Greenery-teler Van Wijk Fruit genomineerd voor ondernemersprijs

10 oktober 2017

Greenery-teler Van Wijk Fruit genomineerd voor ondernemersprijs

Van Wijk Fruit is genomineerd voor ondernemersprijs ‘Houtense Ondernemer van het jaar’. De teler zit in de top drie, samen met Inventum en Vernooy Catering. Van Wijk Fruit teelt in ’t Goy appels en peren voor The Greenery.

De ondernemersprijs, initiatief van de Gemeente Houten, is onderdeel van de Houtense Ondernemersdag. Zo worden ook de prijzen ‘Houtens Ondernemerstalent van het Jaar’ en ‘Houtense Retailer van het jaar’ uitgedeeld. Onderneming van het jaar word je niet zomaar, er wordt met name gekeken naar onderscheidend vermogen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

De nominatie van de teler is zeker niet onterecht. Van Wijk teelt divers hardfruit en verzorgt daarnaast het koelen, sorteren en verpakken van hardfruit voor meerdere telers in de regio. Vooral op het gebied van voedselveiligheid en koeling heeft het bedrijf grote vooruitgang geboekt als het gaat om duurzaamheid.

Nico van Wijk, zoon van eigenaar Anton van Wijk, geeft aan dat ze bij Van Wijk Fruit erg blij zijn met de nominatie: “De nominatie kwam voor ons onverwacht, maar we zijn er wel erg trots dat we zijn genomineerd.” Op donderdag 12 oktober 2017 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Houtense Ondernemersdag.

Al eerder heeft Servicestation Zachtfruit, frambozenteler voor The Greenery, de prijs in de wacht gesleept.