Nieuws

The Greenery robotiseert inpakproces in dc Barendrecht

14 maart 2019

The Greenery heeft deze week in het Retail Distributie Centrum in Barendrecht een gerobotiseerde inpakmachine in gebruik genomen. De machine gaat een groot assortiment gesealde producten volgens een specifieke programmering verwerken. Na de installatie en testfase worden vanaf deze week de eerste productieruns op de machine gedraaid.

The Greenery robotiseert inpakproces in dc Barendrecht

Het grootste volume van de te verpakken producten gaat over bovenseallijnen in de kleinpakafdeling. Of het nu aubergine, bleekselderij, bindsla, bospeen, bosui, chinese kool, paksoi, snijbonen, radijs, venkel, little gem, rabarber, rettich etc. is, het wordt gewrapped in een plastic seal. Het plaatsen van deze machine in de lijn met het snelste sealapparaat garandeert dat er het hele jaar door, dagelijks geproduceerd kan worden.

Robotisering The Greenery

Waarom robotiseren?
Het belangrijkste doel van de robotisering is het ontlasten van medewerkers bij zware en repeterende werkzaamheden. Relatief veel medewerkers in de productieomgeving geven aan last te hebben van schouders, nek, gewrichten etc. Het verbeteren van de werkomstandigheden heeft dan ook een hoge prioriteit. Door de technologische ontwikkelingen is het momenteel mogelijk om machines te bouwen die kunnen omgaan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten en tevens gevoelig genoeg zijn om met producten te kunnen werken zonder ze te beschadigen.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de installatie in Barendrecht heeft het projectteam hard gewerkt aan de noodzakelijke voorbereidingen voor het succesvol in gebruik nemen van de nieuwe machine. Tijdens de ontwerp fase heeft het team verschillende malen met de leverancier KV Techniek om tafel gezeten om te komen tot een optimale inrichting en is de machine tijdens de bouwfase getest op correcte werking. Door de goede voorbereidingen kon de machine binnen twee weken na levering in gebruik genomen worden.

Toekomst
The Greenery wil in de toekomst haar productstroom verder automatiseren. Naast verdere robotisering test The Greenery dit jaar ook de inzet van AGV’s (Automated Guided Vehicles). Ook hier staat de medewerker voorop. De AGV’s worden ingezet rondom de productie waar nu vooral heftrucks en pompwagens worden gebruikt. Dat creëert gevaarlijke situaties voor de medewerkers. Met de inzet van AGV’s kan dit gevaar aanzienlijk teruggedrongen worden.