Nieuws

The Greenery opent gloednieuw zachtfruit DC in Breda

3 april 2017

The Greenery opent gloednieuw zachtfruit DC in Breda

Op zaterdag 1 april is het nieuwe zachtfruit distributiecentrum van The Greenery in Breda geopend. Op deze vernieuwde locatie is de logistieke stroom volledig geoptimaliseerd en zijn een aantal zeer moderne verpakkingslijnen geïnstalleerd. Onder toeziend oog van telers, relaties en medewerkers is door CEO Steven Martina, burgemeester Paul Depla en aardbeienteler Ad Boeren het distributiecentrum officieel geopend.  

,,Laten we trots zijn op het rode goud uit onze regio", aldus burgemeester Paul Depla van Breda. ,,Breda stond altijd bekend als de suikerstad en tegenwoordig zijn we groots in gezonde snoep zoals aardbeien en ander zachtfruit." voegde hij toe. Samen met CEO Steven Martina en aardbeienteler Ad Boeren verrichtte de burgemeester de openingshandeling met een druk op de rode knop. 

Opening breda The Greenery

Het nieuwe distributiecentrum is achter de voormalige locatie op het IABC-terrein gebouwd. Steven Martina liet weten “uitermate trots en blij te zijn met de nieuwbouw en de nieuwe zeer moderne verpakkingslijnen.” Het creëren van een nieuw distributiecentrum en het centraliseren van de zachtfruit activiteiten zorgt ervoor dat The Greenery vanuit één punt alle producten kan beleveren. Dit is een belangrijke voorwaarde om de retail(klanten) te beleveren. Bij het nieuwe distributiecentrum is rekening gehouden met de vermindering van het aantal logistieke bewegingen, vereenvoudiging van de goederenstroom en de reductie van de logistieke kosten.

De locatie heeft een totale oppervlakte van 13.400 vierkante meter, waarvan 8.200 vierkante meter (klimaat)geconditioneerd. Het pand telt 23 los- en laaddocks en negen koelcellen. Het nieuwe DC is vanaf heden volledig in gebruik door The Greenery.