Nieuws

The Greenery Milieukeur gecertificeerd

9 juni 2017

The Greenery Milieukeur gecertificeerd

Vanaf 1 juni 2017 is The Greenery Milieukeur gecertificeerd. Na een uitgebreide audit van AQS heeft Isacert het certificaat uitgegeven en mag The Greenery Milieukeur-producten uitleveren.

Naast dat duurzaamheid een belangrijke pijler is bij The Greenery, merkt de organisatie dat de vraag naar duurzaam geteelde producten bij haar klanten steeds verder toeneemt. “Milieukeur wordt daarbij op korte termijn een invloedrijke certificering in de AGF, dus is het voor The Greenery belangrijk daar ook in te mogen handelen. Het certificaat is hierom zeker een aanvulling voor de reeds bestaande certificeringen van onze organisatie.” aldus Albert Wielink, manager Systeem Borging bij The Greenery. Op de onderdelen logistieke sturing, aanduiding van het product op documenten en de tracking & tracing is The Greenery goed door de audit heen gekomen. Middels het keurmerk garandeert The Greenery dat betreffende producten daadwerkelijk van Milieukeur gecertificeerde telers afkomstig zijn.

Certificaat duurzaam
Het duurzaamheidsbeleid van The Greenery is gestoeld op vier pijlers: Teler & Product, Keten, Medewerkers en Samenleving. Binnen de pijler Duurzame Teler stimuleren we telers duurzamer te werken op het gebied van Energie, Afval, Water en Medewerkers en ontwikkelt The Greenery samen met de telers duurzame gewasbescherming en bemesting. Binnen The Greenery is voedselveiligheid belangrijk waarbij GlobalGAP een belangrijke certificering is. Sociale duurzaamheid is een belangrijk aandachtsgebied dat wordt gecontroleerd door GRASP en IDH en daar komen nu milieuzaken bij.

Eén van de projecten die The Greenery daarom momenteel uitvoert is de implementatie van het keurmerk Milieukeur. Milieukeur is gebaseerd op een integrale benadering bij de verduurzaming van producten en diensten, met een gebalanceerde afweging tussen de verschillende duurzaamheidsthema’s van klimaat tot verpakking. De criteria van Milieukeur hebben daarbij betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Voor meer informatie over Milieukeur kijk op www.milieukeur.nl.

The Greenery heeft als doelstelling om in 2020 een fors aandeel Milieukeur gecertificeerde teelt te kunnen leveren. Op dit moment is ongeveer 40% van de Nederlandse teelt van The Greenery Milieukeur gecertificeerd of is hier mee bezig.

Voor meer informatie neem contact op met Albert Wielink: a.wielink@thegreenery.com.