Nieuws

The Greenery introduceert de Cumelo

21 juni 2019

Sinds enkele weken ligt er bij de Jumbo Supermarkten een nieuw product in het groenteschap: de Cumelo. De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.

The Greenery introduceert de Cumelo

The Greenery introduceert de Cumelo

De Cumelo wordt uitsluitend geteeld in Puglia (Italiƫ) en is dus een echt streekproduct. The Greenery kwam via haar medewerker Gerard van Loon, die vorig jaar verhuisde naar Italiƫ, in aanraking met het product. Door de lokale bevolking word het product al eeuwenlang gegeten bij het ontbijt of als een zomerse salade.

Cumelo teler

Hoewel het uiterlijk doet vermoeden dat het product een meloensmaak heeft, lijkt de frisse licht zoete smaak ook op een komkommer. Maar dan wel met een wat stevigere bite. Het is het lekkerst als je de Cumelo ijskoud serveert. Je kunt hem zo uit de hand eten, als een gezond en verfrissend tussendoortje, maar hij is ook lekker in een salade of simpelweg met wat goede olijfolie.

Zomerse salade met Cumelo

De Cumelo is beschikbaar van eind mei tot eind september.

Buon appetito!