Nieuws

The Greenery en Coforta vieren 20-jarig jubileum

4 november 2016

The Greenery en Coforta vieren 20-jarig jubileum

Twintig jaar geleden, op 26 oktober 1996, verenigden negen groenten- en fruitveilingen en het CBT (Centraal Bureau van de Tuinbouwveilingen) zich in de coöperatie Coforta (voorheen VTN). De leden van Coforta richtten vervolgens The Greenery op als marketing- en verkooporganisatie voor hun producten. Op 4 en 5 november jl. vierden telers en medewerkers dit heugelijke feit in Barendrecht.

Op vrijdag 4 november blikten Gerard Pronk (voorzitter coöperatie Coforta), Steven Martina (CEO The Greenery) en Frits van Eerd (CEO Jumbo Supermarkten) terug, maar vooral vooruit. Gerard Pronk nam de aanwezigen in zijn opening mee in twintig jaar historie van The Greenery/Coforta en het belang van samenwerken in de toekomst. Hij sloot af met de woorden:

"Ik ben trots op Coforta, ik ben trots op The Greenery, ik ben trots op u, wij zijn Coforta/The Greenery!"

Gerard Pronk | voorzitter coöperatie Coforta

Vervolgens gaf Steven Martina een boeiende presentatie over de uitdagingen en ontwikkelingen waar we in de toekomst mee te maken krijgen. Het belang van voeding en het bereikbaar maken van gezonde en duurzaam geteelde groenten en fruit in relatie tot de groeiende wereldbevolking en de klimaatveranderingen stonden centraal. Tevens kwam ook de rol, die The Greenery samen met de telers daarbij kan én wil spelen, naar voren.

Steven Martina | CEO The Greenery

Tot slot vertelde Frits van Eerd de aanwezigen over de ontwikkelingen bij Jumbo en de retail in het algemeen. Nadat de toost werd uitgebracht, volgde een informeel gedeelte. Onder het genot van een hapje en een dranken en kregen onze gasten de gelegenheid het recent in gebruik genomen nieuwbouw van het Retail Distributiecentrum in Barendrecht te bezoeken.

Rondleiding Retail Distributiecentrum Barendrecht

Op zaterdag 5 november bezochten meer dan 1.200 collega's samen met hun familie/partners The Greenery. We kijken terug op twee gezellige dagen met trotse telers en medewerker(st)ers in een opperbeste stemming.

20-jarig jubileum The Greenery