Nieuws

Greenco en The Greenery: Samen nieuwe marktkansen creëren

19 maart 2021

Greenco, de uitvinder van de snoeptomaten, bruist na 15 jaar nog steeds van energie en loopt over van ideeën. Met het ontstaan van The Greenery Growers en The Greenery Retail is er sprake van een verstevigde samenwerking tussen Greenco en The Greenery, waarbij er één gezamenlijk doel is: samen klanten en consumenten voorzien van de beste snackgroenten met daarbij het maximale rendement voor alle betrokken partijen. Michel Tetteroo, businessunit manager vruchtgroenten The Greenery Growers en Richard de Jong, commercieel manager Greenco geven een toelichting op de samenwerking.

Greenco en The Greenery: Samen nieuwe marktkansen creëren

Gezond en lekker eten

Het is ruim 15 jaar geleden dat Greenco samen met The Greenery Tommies introduceerde als eerste snacktomaat in Nederland. Dit is de start geweest van een geheel nieuwe categorie in de AGF-afdeling: snackgroenten. Vandaag de dag zijn de snackgroenten niet meer weg te denken uit het winkelschap. Greenco is elke dag bezig om te bewijzen dat gezond eten lekker, leuk en makkelijk is. “We zijn gestopt met het verkopen en begonnen met het creëren van vraag”, zegt Richard de Jong.

Greenco
Greenco is een internationale teler en verpakker van snackgroenten: snacktomaten, snackpaprika’s en snackkomkommers. “We zien nog volop kansen om de consumptie van snackgroenten en smaaktomaten in de breedte verder te verhogen, daar werken we elke dag aan. Groeien en innoveren zit diep in Greenco verankerd. We zijn onderdeel van de keten en denken mee met onze klanten of het nu gaat om de juiste smaak, de verpakking of het meest efficiënte transport”, zegt Richard de Jong.

Samenwerken

Richard is enthousiast over de nieuwe inrichting en werkwijze binnen The Greenery waarbij The Greenery Growers, en in het bijzonder Michel Tetteroo het eerste aanspreekpunt is voor Greenco. “We werken goed samen, er is openheid en transparantie naar elkaar toe. Die openheid die er over en weer is, zorgt voor nieuwe marktkansen en nieuwe ideeën. Dat is de basis voor samenwerking waar ook andere telers van mee kunnen profiteren. Neem bijvoorbeeld het verbreden van het merk Tommies naar andere smaaktomaten.”

The Greenery

Michel Tetteroo is als business unit manager verantwoordelijk voor vruchtgroenten binnen The Greenery Growers. Ook Michel is enthousiast over de huidige samenwerking met Greenco. “We zijn trots op de samenwerking met Greenco. We vertrouwen elkaar en dat is de basis voor een goede samenwerking.” Via de verschillende afzetmogelijkheden van The Greenery vinden de snackgroenten van Greenco hun weg naar de Europese supermarkten, groentespeciaalzaken en foodservice. Daarmee heeft Greenco een zeer brede toegang tot de internationale (retail)markt.

“Door onze krachten te bundelen ontwikkelen we continu markten, mogelijkheden en concepten om snackgroenten bij bestaande en nieuwe klanten succesvol in het schap te brengen”, geeft Michel Tetteroo aan. “Als dat dan lukt, is dat win-win voor Greenco en The Greenery.”