Nieuws

Fruitteam van The Greenery Growers nog dichter op het product

15 maart 2022

Fruitteam van The Greenery Growers nog dichter op het product

Het Fruitteam van The Greenery Growers (zachtfruit - inclusief rabarber en asperges - en hardfruit) opereert sinds 15 maart jl. vanuit het distributiecentrum (DC) in Breda. Deze mijlpaal is gevierd met een feestelijke lunch in het nieuwe kantoor.

Bij de feestelijke start waren leden-bestuurders in het zacht- en hardfruit en de betrokken medewerkers van Commercie en Supply Chain Management (SCM) aanwezig. De medewerkers werden verrast, want zij kregen namelijk een perenboom en allemaal een aardbeienplant aangeboden. “Verzorg het met liefde en aandacht zodat het lekkerste fruit groeit”, daagden de bestuurders de medewerkers uit.

Focus en korte lijnen

“Deze verhuizing past in de organisatieveranderingen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd” vertelt Aad van Dijk (Commercieel Manager Zachtfruit). “The Greenery BV heeft een verdere aanscherping aangebracht in haar activiteiten. The Greenery BV bestaat uit meerdere onderdelen: The Greenery Growers, The Greenery Logistics en The Greenery International. Ieder onderdeel heeft een eigen focus. “Met The Greenery Growers verzorgen we de afzet van onze aangesloten leden. We doen dit vanuit een retail-groeistrategie, om zo een duurzaam rendement aan onze telers kunnen bieden. Een goede balans tussen aanbod en klantenbestand, in combinatie met een scherpe bedrijfsvoering, zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk rendement terugvloeit naar onze leden. Om dit succesvol te doen is het belangrijk dat Commercie en SCM dicht bij de operatie en telers zitten, hetgeen ook de wens van de Product Unit Commissies is”, legt Aad van Dijk uit. “Door te gaan werken met korte lijnen en dicht op het product, kunnen we snel schakelen en als één team werken in het belang van maximale efficiëntie.”

Extra aandacht voor kwaliteit en transparantie

“Daarnaast realiseren we nog kortere lijnen tussen de telers en klanten”, vervolgt Aad. “Vanuit The Greenery Growers bezoeken we onze telers en bekijken we samen de kwaliteit en klantgeschiktheid van het product. Klanten geven aan dat ze direct zaken willen doen met de bron en telers hebben behoefte aan meer interactie met de eindklant. Dit draagt positief bij aan het wederzijdse begrip tussen klanten en telers. Transparantie is hierbij belangrijk en we zijn overtuigd dat deze stap in zijn geheel leidt tot een grotere tevredenheid bij telers en klanten.”

DC Breda

De keuze voor huisvesting in het DC Breda is een logische keuze omdat hier sinds 2016 de zachtfruit activiteiten van The Greenery zijn gecentraliseerd. Sinds 2020 worden op DC Breda ook appels en peren gereed gemaakt. Appels en peren worden op wens van de klant vanuit bulk in kratten gelegd of verpakt in tassen voor Europese retail- en tradeklanten. De locatie heeft een totale oppervlakte van 13.400 vierkante meter, waarvan 8.200 vierkante meter (klimaat)geconditioneerd. Het pand telt 23 los- en laaddocks en 9 koelcellen.