Nieuws

Frambozenteler Piet Albers bij BinnensteBuiten

22 september 2021

Frambozenteler Piet Albers bij BinnensteBuiten

Heeft u gisteren ook gekeken naar het KRO-NCRV televisie programma BinnensteBuiten? Tijdens deze uitzending krijgt culinair expert Alain Caron bij frambozenteler Piet Albers in Babberich een kijkje in de toekomst.

Eerst neemt Alain een kijkje bij de frambozen en rode bessen die The Greenery-teler Piet Albers op traditionele wijze teelt. Vervolgens laat Piet zijn 3 ha frambozen onder zonnepanelen zien. Alain noemt het sciencefiction. Voor Piet is het echter geen sciencefiction. “De consument krijgt een goed product en de zonnepanelen voorzien 800 huishoudens van stroom. Deze dubbelfunctie is goed voor het milieu en goed voor mijn frambozen.”

Aan het einde van de uitzending laat Piet zich verrassen door een heerlijke carpaccio van roodbaars met frambozen. “Lang leven de zonnepanelen!”, besluit Alain.

Zonneframbozen: Nederlandse & duurzaam geteelde frambozen
The Greenery zet de frambozen vanaf 2021 in de markt als 'Zonneframbozen'. De supermarkten kunnen zich op deze manier profileren met de keuze voor Nederlandse & duurzaam geteelde frambozen. Naast het Italiaanse ras Lagorai – topframbozen met een topsmaak - teelt Piet in 2021 ook nog Nobility onder de zonnepanelen. Vanaf 2022 schakelt Piet voor 100 % naar Lagorai omdat dit beter te organiseren is en beter te plannen.

Meer weten?

  • Bekijk de uitzending van BinnensteBuiten
    BinnensteBuiten is een programma met extra aandacht voor ecohuizen, vegetarische recepten en duurzame initiatieven. Elke werkdag te zien om 18.50 uur op NPO 2.