Nieuws

Fase II Retail Distributiecentrum in Barendrecht in gebruik

23 februari 2018

Afgelopen maandag is fase II van de nieuwbouw voor The Greenery opgeleverd. The Greenery krijgt hierdoor de beschikking over een moderne opslag- en productiefaciliteit van ca. 24.000 m2.

Fase II Retail Distributiecentrum in Barendrecht in gebruik

Met het gebouw, dat is gekoppeld aan de in 2016 opgeleverde locatie, krijgt The Greenery de beschikking over onder andere 27 laad-en losdocks, opslag, een productieruimte, diverse koel- en rijpingscellen, kantoren en personele ruimtes wat de nodige efficiency in het logistieke proces oplevert. Het dak wordt, net als de eerder opgeleverde locaties, voorzien van zonnepanelen voor een duurzame energievoorziening. De verpakkingslijnen worden komende weken geplaatst zodat alles gereed is voordat de drukte van het Hollandse seizoen losbarst.

Edwin Poldervaart, directeur Logistiek en SCM: “De nieuwbouw draagt bij aan de ambitie van The Greenery om als duurzame ketenregisseur samen met haar klanten en telers een actieve bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving door verse groenten en fruit bereikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen.”

Robotisering

In het nieuwe RDC zal The Greenery zich verder richten op  de toekomst. Technische innovatie is bepalend om als organisatie mee te gaan in een snel veranderende omgeving waarin digitalisering, automatisering en robotisering een steeds belangrijkere rol gaan spelen. The Greenery voert al vanaf begin 2017 testen uit met robots en verwacht dit jaar de eerste robots in gebruik te nemen.

Fase III begin 2019 gereed

Medio april wordt gestart met de voorbereidingen voor uitvoering van fase III. In deze fase wordt het laatste bestaande gebouw afgebroken waarna, aansluitend op fase II, het laatste onderdeel van de totale nieuwbouw wordt gerealiseerd. Na afronding van het totale project staat er begin 2019 een modern en duurzaam Retail Distributie Centrum van 40.000 m2.

De nieuwbouw is gerealiseerd i.s.m. WDP en uitgevoerd door Willy Naessens.