Nieuws

Erik Dekkers: “Het mooie van uitdagingen is dat je deze nooit alleen aangaat, maar samen met je collega's".

26 februari 2024

Erik Dekkers: “Het mooie van uitdagingen is dat je deze nooit alleen aangaat, maar samen met je collega's".

25 jaar geleden begon Erik Dekkers (Locatiemanager Hoogsteder) met zijn carrière bij Hoogsteder. Maar Erik zit al zijn hele leven in de AGF-wereld. "Sinds ik klaar was met de middelbare school heb ik eigenlijk nooit wat anders gedaan dan AGF”.

Erik vierde deze mijlpaal samen met zijn collega’s: "Mijn jubileum was mooi. Op woensdag kreeg ik een speech van Willem-Jan Boelema (Directeur TGI). En op donderdag kreeg ik een toespraak van Johan van den Berg (Commercieel manager E.van den Berg) met een lunch erbij. Toen kwamen mijn vrouw, schoondochter en kleinkind ook nog langs. Dat was een mooie verrassing.”

Een veelzijdige rol

“Na de middelbare school ben ik eerst bij een vollegrondsbedrijf gaan werken in Etten-Leur.” Na een periode van dienstplicht, behaalde Erik zijn vakdiploma groente en fruit en begon zijn carrière bij een supermarkt als chef groente en fruit. Zijn pad leidde hem naar verschillende rollen, van keurmeester bij de RBT-veiling in Breda tot het runnen van zijn eigen groente- en fruitwinkel met zijn vrouw. Uiteindelijk vond hij zijn thuis bij Hoogsteder.

"Ik ben locatiemanager bij Hoogsteder en lid van het MT. Ik houd me vooral bezig met de logistiek binnen Hoogsteder en met de productkwaliteit en de kwaliteitssystemen. Verder houd ik me ook nog bezig met de facilitaire zaken", licht Erik toe. "Bij logistiek kun je denken aan transport naar klanten in Frankrijk en zorgdragen dat de orders op tijd klaarstaan en de loods in perfecte conditie verlaten . Ik stuur de loods aan en ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten. Als het druk en hectisch is, help ik zelf ook nog in de loods of keur ik de producten.” Dit zou Erik ook zeker niet willen missen, want zijn hart ligt nog steeds bij de verse producten. “Tijdens mijn jubileum werd in een toespraak gezegd dat ik het cement ben tussen de commercie en de loods, dat is eigenlijk wel een mooie omschrijving van mijn werkzaamheden. En in deze rol voel ik me ook het beste.”

Een verhuizing als symbool van groei en samenwerking

De vele verhuizingen die Erik met Hoogsteder heeft meegemaakt, van Utrecht naar Waddinxveen en uiteindelijk naar het nieuwe pand in Bleiswijk, weerspiegelen niet alleen fysieke veranderingen, maar ook groei en samenwerking binnen het team. Erik deelt zijn ervaring: "Een verhuizing is altijd een uitdaging natuurlijk, maar het is mooi als je dat allemaal weer rond krijgt. We zaten altijd in wat oudere panden, nu zitten we in een nieuw pand dat we deels naar onze eigen wensen konden indelen. Het is heel mooi om in zo’n traject mee te lopen en ervoor te zorgen dat iedereen een mooie werkplek krijgt."

Samen succesvol

Het grootste succes van Erik in deze 25 jaar? Voor hem ligt het niet alleen in individuele prestaties, maar in de verbondenheid en teamgeest die bij Hoogsteder heersen. Erik blikt terug: "Als je ergens 25 jaar werkt, dan moet je jezelf wel thuis voelen. Daar moet je natuurlijk zelf ook wat voor doen. Uitdagingen hebben we elke dag: het mooie daarvan is dat je deze nooit alleen aangaat, maar samen met je collega’s. Dat is iets waar we bij Hoogsteder goed in zijn. Ik denk dat we echt als team met elkaar samenwerken en dat vind ik een groot succes."

Buiten het werk genieten van de kleine dingen

Erik benadrukt ook het belang van het genieten van het leven buiten het werk. "Genieten van mijn kleindochter, de gezinssituatie en van mijn mooie stekkie. Ik woon in een rijksmonument: een monumentale boerderij. Dat is zo’n mooie plek."  Van quality time met zijn gezin tot tuinieren en lekker op vakantie, Erik geniet van de eenvoudige dingen in het leven en deelt zijn vreugde graag met anderen.