Nieuws

Eerste Nederlandse broccoli geoogst

10 juni 2021

The Greenery is van start gegaan met het Nederlandse broccoliseizoen. De eerste broccoli komt uit Noord-Holland. "Door het koude voorjaar zijn de volumes nog gering, maar de verwachting is dat de productie door het warme weer snel toeneemt”, vertelt Dick Bakker.

Eerste Nederlandse broccoli geoogst

“Broccoli groeit het beste onder milde weersomstandigheden. Onze Noord-Hollandse telers starten het planten van de vroegste broccoli eind februari/begin maart en bedekken deze met doek. Behalve tussentijds schoffelen, lag alle broccoli tot eind mei onder het doek. In week 25 verwacht ik dat wij in volle productie zijn.” vervolgt Dick Bakker.

Groei in broccoli

Broccoli behoort tot de kolenfamilie en deze worden veelvuldig gegeten door Nederlanders. Dick Bakker is enthousiast over de groei in deze groente. “De penetratie van broccoli laat namelijk in vergelijking met vorig jaar een stijging zien van bijna 2,5% naar 69,7%. Maar ook de besteding per huishouden stijgt en de aankoopfrequentie. Het blijft een groente die populair is in huishoudens met kinderen. Op het gebied van trends zien we een enorme groei op het gebied van gemak en gezond. De introductie van broccolirijst en bloemkoolrijst is hier een voorbeeld van. Daarnaast vindt de consument het steeds belangrijker om producten van Nederlandse bodem en uit het seizoen te eten. Met de start van het Nederlandse broccoli seizoen is het dus nu het moment om dit mooie product onder de aandacht te brengen!

Innovatief en ultramodern DC Tolpoort

Innovatief en ultramodern DC Tolpoort

Tolpoort sorteert en verpakt de broccoli van de 2 grootste broccoli telers van The Greenery. Afgelopen jaar betrof dit ong. 3 miljoen kg in het Holland seizoen en daarnaast nog een deel van de Spaanse productie. De verwachting is dat het volume dit jaar iets groter zal zijn. Gian Russchen , directeur DC Tolpoort BV, licht toe: “In 2019 en 2020 zijn 4 volledig nieuwe  flowpack lijnen in gebruik genomen. Afgelopen jaar is er een nieuwe bedrijfshal van 2.400 m2 gerealiseerd om alle verpakkingsmaterialen op te slaan. En afgelopen maand zijn er 3 grote nieuwe koelcellen opgeleverd, waarin de broccoli zal worden gekoeld. Deze cellen zijn voorzien van een mistinstallatie, waarbij we middels het regelen van de luchtvochtigheid de houdbaarheid kunnen optimaliseren. Tolpoort is dus klaar voor het seizoen.”

Broccoli verkoop op maat bij The Greenery

Verkoop op maat

The Greenery is in staat om elke gewenste sortering en verpakking te leveren. Alle broccoli is PlanetProof gecertificeerd en wordt standaard voorzien van krimpfolie. Ook is The Greenery in staat om broccoli op ijs te leveren voor verre bestemmingen. Als alternatief voor het transport op ijs levert The Greenery broccoli in zogenaamde liner bags (ademende zakken die zorgen voor een langere houdbaarheid). Middels deze liner bags wordt een efficiënter transport gerealiseerd wat een groot voordeel biedt in deze tijden van schaarse en dure luchtvracht.

Voor verkoop en informatie

Dick Bakker

Dick Bakker

Verkoper Vollegrond
+31 (0)651 610 553
The Greenery Growers