Nieuws

Eerste komkommers uit belichte teelt geveild

29 oktober 2020

Dit jaar heeft The Greenery voor het eerst een overlap tussen de traditionele en de belichte teelt. Kwam Qcumber vorig jaar op 27 november al in productie, dit jaar zijn ze eerder dan ooit.

Eerste komkommers uit belichte teelt geveild

Vandaag heeft The Greenery Growers haar eerste belichte komkommers geveild. Dit zorgt ervoor dat The Greenery voor het eerst in haar bestaan jaarrond komkommers tot zijn beschikking heeft. Kees Hendriks van Qcumber is blij dat het weer gelukt is. “We ervaren nu dat jaarrond telen mogelijk is, al komen ook daar weer nieuwe uitdagingen bij kijken. Dat geldt zowel voor het vermarkten van het product als voor het teelttechnische gedeelte."

Nick Rietveld van The Greenery Growers benadrukt dat dit de toekomst is. “Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en een constante levering met een goede kwaliteit. We merken dat de vraag en de behoefte naar contracten vanuit retailers toe neemt. We zien ook dat het landelijke areaal belichte teelt uitbreidt en dat er steeds meer telers vroeger starten en dus in productie komen.”

Sinds juni dit jaar werkt The Greenery vanuit diverse bedrijfsonderdelen met een gerichte focus. The Greenery Growers is één van die onderdelen en verzorgt het aanbod van de Nederlandse telers.