Nieuws

Eerste komkommers uit belichte teelt

8 november 2021

Eerste komkommers uit belichte teelt

Afgelopen zaterdag 6 november heeft Qcumber Optimize Nature VOF te Pijnacker de eerste belichte komkommers aan The Greenery geleverd.

The Greenery levert een compleet dagvers assortiment van groente en fruit. Om het assortiment jaarrond aan klanten te kunnen leveren, werkt The Greenery intensief samen met haar telers. "In goede samenwerking met The Greenery betreden we de markt, waarbij we gericht zijn op het afzetten van Hollandse komkommers in de winter", leggen de komkommertelers uit.

Jaarrond Nederlandse komkommers in het schap
Samen met Qcumber is The Greenery geslaagd om jaarrond Nederlandse komkommers in het schap te krijgen. In 2020-2021 is dit voor het eerst gerealiseerd. “Ook dit jaar kan Qcumber in week 44 al oogsten, resulterende de aansluiting wordt gemaakt met de onbelichte teelt”, legt Nick Rietveld (verkoper The Greenery Growers) uit. “Kees Hendriks en Stefan Wubben zijn er al vroeg bij met de eerste belichte komkommers.”

“Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en constante levering met een goede kwaliteit. Door de korte lijnen met de komkommertelers Kees Hendriks en Stefan Wubben kunnen we terugkijken op twee succesvolle winterseizoenen. Dagvers product, geseald of ongeseald directe richting de eindklant daar zetten we ons voor in en dat willen we de komende jaren in samenwerking met Qcumber graag doorgaan.”

Voor meer informatie en verkoop:
The Greenery Growers
Nick Rietveld
+31 (0)627 026 100
N.Rietveld@thegreenery.com