Nieuws

Eerste Inspire aardbeien deze week beschikbaar bij The Greenery

23 maart 2020

Afgelopen weken zijn de eerste Inspire aardbeien geplukt door The Greenery-teler Jongfruit. Inspire is een ras van Plant Scienes, waar The Greenery een exclusieve samenwerking mee heeft voor haar telers. Samen met Jongfruit en de agronomist is na een aantal jaren testen een teeltconcept ontwikkeld, waarbij al vanaf medio februari al zonder belichting gestart kan worden.

Eerste Inspire aardbeien deze week beschikbaar bij The Greenery

Inspire is een mooie lichtrode langwerpige aardbei, met een goede, zoete smaak. De aardbeien zijn stevig, maar niet te hard en goed houdbaar. De beschikbaarheid is van eind februari tot half juni. Verschillende retailers vinden Inspire een betere aardbei, daarom wordt Inspire inmiddels bij diverse retailklanten onder een premium label verkocht.

Inspire aardbeien The Greenery
Aardbeienras gericht op de toekomst
Het productieverloop van het ras Inspire is vlak, zonder oogstpieken en een hoog percentage grove vruchten van de beste kwaliteit. Dit is met name gunstig voor de inzet van arbeid, maar gezien de trosopbouw zou dit ras ook als eerste in aanmerking kunnen komen voor een gerobotiseerde oogst.

Volgens Marin Robbertsen, verkoper bij The Greenery, waren de resultaten in de testfase voor deze eerste professionele productie al veel belovend. Bij de vele smaak testen kwam Inspire steeds als één van de lekkerste rassen naar voren. Ook zagen we tijdens houdbaarheidsproeven dat Inspire een sterk ras is.

Deze week zullen de aardbeien beschikbaar zijn bij The Greenery in een 8 x 500g verpakking.

 

Verkoop en informatie

Marin Robbertsen

Marin Robbertsen

Verkoper Zachtfruit
+31 (0)180 656 980
The Greenery Growers