Nieuws

Eerste Hollandse kasasperges verkrijgbaar bij Jumbo Foodmarkten

22 januari 2020

Vandaag zijn bij The Greenery de eerste Nederlandse asperges uit de kas geveild, de koper is Jumbo Supermarkten. Jumbo kocht het eerste kistje met 5 kg voor het symbolische bedrag van € 7.500,- waarna The Greenery en haar telers het bedrag verdubbelde tot € 15.000,-. De opbrengst wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Eerste Hollandse kasasperges verkrijgbaar bij Jumbo Foodmarkten

Jan Walta van The Greenery: “De asperges zijn normaliter vanaf medio maart verkrijgbaar, maar - net als vorig jaar - zijn de allereerste asperges bij The Greenery al eind januari verkrijgbaar. De asperges worden geteeld in verwarmde kassen en door te zorgen voor een constante temperatuur groeien de asperges rustig op. Hierdoor zijn de asperges van uitstekende smaak en kwaliteit.”

Eerste kasasperges The Greenery verkrijgbaar bij Jumbo Foodmarkten
V.l.n.r.: Ton van de Hoek (Jumbo) neemt de asperges in ontvangst van Jan Walta (The Greenery)

Jumbo Foodmarkt vult wens échte liefhebbers in

Ton van den Hoek van Jumbo Supermarkten: “In de Jumbo Foodmarkten zorgen we dat eten een belevenis is. Naast het allergrootste assortiment ligt de focus op lekker en gezond. Ook maken we graag ruimte voor primeurs. Voor de échte liefhebbers kunnen de eerste asperges niet vroeg genoeg in de winkel liggen en die wens vullen we nu in.”

Opbrengst gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding

De opbrengst van het eerste kistje komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Ton van den Hoek en Jan Walta: “Verdrietig genoeg krijgen jaarlijks nog steeds ruim 116.000 mensen in Nederland te maken met kanker. KWF Kankerbestrijding probeert, samen met haar vrijwilligers, de dag dichterbij te brengen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is, maar helaas is het nog niet zo ver. De missie van KWF - minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten - ondersteunt Jumbo van harte. We zijn dan ook blij dat we, samen de telers, de opbrengst van de eerste asperges te kunnen doneren aan KWF”.

Kortste keten voor de beste kwaliteit

Door een toenemende consumentenvraag naar asperges vroeg in het seizoen focust The Greenery met haar telers op een vroege productie en promotie van Nederlandse asperges van goede smaak en kwaliteit. Via de kortst mogelijke route van grond tot consument zorgen onze telers en medewerkers dagelijks dat de vers geoogste asperges hun weg vinden naar de winkels van onze klanten.

Veelzijdigheid van asperges

Asperges zorgt al jaren dat liefhebbers van het eerste uur beginnen te watertanden bij de gedacht van het traditionele gerecht asperges met ham. Niets mis mee, maar de afgelopen jaren zien we de veelzijdigheid van asperges ook terug in de moderne keuken. Asperges smaken óók heerlijk op een pizza, als saté, hotdog of uit de airfryer. Op www.verseoogst.nl/snacksperge vind je verrassende recepten.

De asperges zijn vanaf dit weekend beperkt verkrijgbaar bij de Jumbo Foodmarkten. De komende weken zal het aanbod geleidelijk toenemen.