Nieuws

Eerste aardbeien uit nieuwe, duurzame kas van VOF de Goeije Kroon geleverd

8 april 2021

Aardbeienbedrijf V.O.F. de Goeije Kroon bestaat 15 jaar en verdubbelt haar glasareaal. Inmiddels zijn de eerste aardbeien uit de nieuwe duurzame kas geleverd. Een goede reden voor The Greenery om dit bedrijf eens extra in het zonnetje te zetten!

Eerste aardbeien uit nieuwe, duurzame kas van VOF de Goeije Kroon geleverd

Eerste aardbeien uit nieuwe, duurzame kas van VOF de Goeije Kroon geleverd

Jeroen en Nancy Peeters ontvangen de felicitaties van het zachtfruit team

In 2005 startte het avontuur van Jeroen en Nancy Peeters door de aankoop van een bestaand glastuinbouwbedrijf van 1,2 ha in Dongen. Na een kleine verbouwing konden Jeroen en Nancy in 2006 de eerste aardbeien oogsten. Dit smaakte naar meer! Het bedrijf is dan ook de afgelopen jaren steeds gegroeid. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 3,7 hectare aardbeien onder glas en 3,5 hectare trayveld waar planten voor de eigen teelt, als ook voor derden worden opgekweekt. De productieteelt onder glas bestaat uit de rassen Elsanta, Sonsation en Opera. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen en wordt op verschillende tijdstippen geplant en geoogst. Zo is V.O.F. de Goeije Kroon in staat om circa 9 maanden per jaar gezonde, smaakvolle en kwalitatief goede aardbeien te oogsten.

Aardbeien in de kas van VOF de Goeije Kroon

Tweede locatie
Eind 2017 hebben Jeroen en Nancy grond gekocht op 900 meter van de thuislocatie voor de ontwikkeling van een tweede locatie. “Alle ruimte op het huisperceel was inmiddels in gebruik. Op de tweede locatie hebben we in 2018 een trayveld aangelegd en een schuur gebouwd. In het najaar van 2020 is de laatste fase van de ontwikkeling geweest met de bouw van een kas van 1,8 hectare”, aldus Jeroen. Deze kas is - net als de kas op de thuislocatie - gebouwd onder groen label en inmiddels ook Planet Proof gecertificeerd. In januari zijn de eerste planten de kas ingegaan van het ras Sonsation en vorige week zijn de eerste aardbeien uit de nieuwe kas geoogst.

Aardbeien in de kas van VOF de Goeije Kroon

Samen coöperatief ondernemen
Sinds de oprichting van het bedrijf zijn Jeroen en Nancy lid van Coöperatie Coforta. “Wij geloven in coöperatief ondernemen. Samen met The Greenery Growers zijn wij een aantrekkelijke partij om zaken mee te doen. Door als collectief van telers samen te werken zijn we in staat om te innoveren, te bundelen en een groot scala aan klanten te bedienen. Het is belangrijk om ieders kracht te benutten en zo samen sterk te zijn.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nancy Peeters naast haar werk op het aardbeienbedrijf ook bestuurlijk actief is. Zo is Nancy lid van de Ledenraad van de Rabobank en is zij bestuurslid bij Coöperatie Coforta en commissaris bij The Greenery.