Nieuws

Doe Maar Duurzaam: Greenco en The Greenery over Duurzaamheid

7 juni 2021

Het RTLZ-programma Doe Maar Duurzaam bevat een item waarin Greenco en The Greenery laten zien wat het belang is van Duurzaamheid. En, hoe zij dit in de praktijk brengen. Kijk het programma nu terug.

Doe Maar Duurzaam: Greenco en The Greenery over Duurzaamheid

“In de keten van groente en fruit vinden we minimale belasting van mens en milieu heel erg belangrijk. Voor nu én voor de toekomst”, zo vertelt Pieter Hogeveen (Manager Innovatie & Duurzaamheid, The Greenery). “We kijken naar een duurzame teelt, -keten, -inzetbaarheid van medewerkers en -bijdrage aan de samenleving.”

Jos van Mil (Manager, teler Greenco) beaamt dit:

Het telen van groente en fruit is een spel van de natuur en de teler. De teler heeft heel veel invloed op duurzaamheid.

Energie, water, en gewasbescherming

“Er zijn heel veel factoren van belang bij een duurzame werkwijze: energie, water, gewasbescherming, en CO2-gebruik. Wij maken gebruik van warmte uit de aarde; 2,5 kilometer diep wordt de warmte omhoog gehaald. Daar kunnen we de kassen mee verwarmen. Het water dat wij teveel geven vangen we op en kunnen we hergebruiken. We gebruiken CO2 van de raffinaderij in Rotterdam. Dat brengen we in de kassen en daarmee kan de plant groeien”, vertelt Jos enthousiast.

Bekijk hier de uitzending

Duurzame inzetbaarheid medewerkers én een gezonde consument

The Greenery vindt duurzame inzetbaarheid van medewerkers enorm belangrijk.
Pieter: “De groente- en fruitketen is een enorm dynamische werkomgeving, denk aan robotisering en digitalisering. We streven naar een gezonde en veilige omgeving waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk draagt groente en fruit bij aan een duurzamere samenleving. In nauwe samenwerking met telers en klanten werken we aan de promotie van groente en fruit. Zodat de consument gezonder leeft. We zetten in op een hogere consumptie van groente en fruit en het terugdringen van verspilling.”

The Greenery en Duurzaamheid

We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. We streven naar een keten voor verse groenten en fruit, die nu én in de toekomst mensen voedt met minimale belasting voor mens en milieu. Daar hebben we samen langer profijt van.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Duurzaamheid en hoe The Greenery hier aan werkt? Lees verder op www.thegreenery.com/duurzaamheid