Nieuws

Consument verrast door heerlijke smaak van meloenen in de winter

29 november 2021

The Greenery en Bayer Vegetable Seeds brachten afgelopen weekend de heerlijke smaak van meloenen onder de aandacht. Reden: consumenten zijn zich niet bewust dat tijdens de wintermaanden heerlijke meloenen verkrijgbaar zijn.

Consument verrast door heerlijke smaak van meloenen in de winter

De consumptie van Galia en Cantaloupe meloen in winter is een fractie in vergelijking met de zomermaanden. Dat is op zich niet vreemd, want meloenen staan vaak symbool voor zomerse zoetheid. Daarnaast liet in het verleden ook de consistentie in smaak, stevigheid en presentatie te wensen over. Maar dit is inmiddels sterk verbeterd.

Rasontwikkeling en teelt staan niet stil
Nico van Vliet, Global Value Chain Development Lead bij Bayer Vegetable Seeds: “De ontwikkeling van goede rassen en bijbehorende teelt hebben de afgelopen jaren niet stilgestaan. Samen met onze overzeese collega’s hebben we ervoor gezorgd dat in de wintermaanden heerlijk smakende meloenen beschikbaar zijn. De focus gaat naar onze Long Shelf Life  Galia rassen Citrino (SVMG4974), SVMG5224, McLaren , DRG3228 en Cantaloupe ras SV1044MF. Deze rassen hebben een brix van 12-15 of hoger, een goede balans tussen bite en sappigheid, een zeer goede houdbaarheid en een uitstekende uniforme presentatie in kleur en sortering. Daarnaast worden ze vol toewijding geteeld in Brazilië door telers als Agricola Famosa en Brazil Melon.”

“Samen met onze overzeese collega’s hebben we ervoor gezorgd dat in de wintermaanden heerlijk smakende meloenen beschikbaar zijn”, vertelt Nico van Vliet, Global Value Chain Development Lead bij Bayer Vegetable Seeds

Volop kansen voor het winsterseizoen
Frank Ocampo van The Greenery/Hagé International ziet volop kansen voor het winterseizoen: “De laatste jaren zien we onder consumenten een toenemende trend naar goed smakende producten. Zeker in de wintermaanden ontstaat hierdoor ruimte voor smaakvolle meloenen. Samen met onze telers in Brazilië zorgen we voor een continue aanvoer van meloenen. Dus we zijn er helemaal klaar voor om consumenten te voorzien van heerlijk zoete Galia en Cantaloupe meloenen! Gedurende de dag had ik ook individuele livestream online meetings opgezet met de Braziliaanse telers zodat zij zelf ook de dynamiek en de mogelijkheden konden ervaren.”

Frank Ocampo van The Greenery/Hagé International: “De laatste jaren zien we onder consumenten een toenemende trend naar goed smakende producten. Zeker in de wintermaanden ontstaat hierdoor ruimte voor smaakvolle meloenen.”

Hoge kwaliteit en smaak
Met de winterse temperaturen is dit het moment om de meloenen bij de consumenten onder de aandacht te brengen. The Greenery en Bayer namen daarom samen het initiatief voor een out- en instore promotion bij de Jumbo Foodmarkt Breda op vrijdag 26 november jl. De consument was verrast door de goede smaak. Ook was de consument bereid vaker een meloen te kopen tijdens het winterseizoen als ze continu beschikbaar zijn.

Kortom, het was goed om te ervaren dat er ruimte is voor extra Galia en Cantaloupe consumptie als de hoge kwaliteit en smaak beschikbaar is in de winkel.